malgorzata Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 mielismy stluczke,w nasza vectre uderzyl lanos,maz ze sprawca spisal oswiadczenie ze byla to kolizja drogowa.Maz jezdzi od 18 lat i nigdy nie mial wczesniej zadnego wypadku natomiast sprawca ma 21 lat i jechal autem sluzbowym ,autko nasze nadaje sie tylko do kasacji,poszla rama,meza fotel wyrwalo,i szczerze mowiac nie wiemy co robic,maz zglosil szkode do ubezp.sprawcy ale co dalej?...poza tym okazalo sie ze to jednak nie kolizja byla tylko chyba pod wypadek trzeba podciagnac bo maz jak na razie dostal 12 dni L4 (uszkodzone kregi szyjne i bark),ja jestem troche poobijana ale nie pracuje zawodowo wiec z L4 nie korzystam,jedynie nasza coreczka nie ucierpiala w ogole.Prosze o pomoc gdzie i jak mamy dochodzic swoich praw bo w tym temacie poruszamy sie jak we mgle,Dziekuje,Malgorzata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alawpr Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Małgosiu, miałam podobna sytuacje, ale ja zgłosiłam wszystko do swojego ubezpieczyciela i on wszystko za mnie załatwił.Nie zgłaszałam nic do ubezpieczyciela sprawcy. Mojemu ubezpieczycielowi przekazalam oświadczenie sprawcy i oni miedzy soba wszystko zalatwili. Skontaktujcie sie ze swym ubezpieczycielem i przedstawcie im zaistniała sytuacje a oni was przeprowadza przez ta sprawe i duzo podpowiedzą. Pozdrawiam. więcej niestety nie pomoge. Moze ktos ci cos więcej podpowie/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 @alawpr tylko, że oni to zrobili z Twojego AC, a poźniej regres. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 alawpr wrote: . więcej niestety nie pomoge. Moze ktos ci cos więcej podpowie/ gratuluję dobrego samopoczucia, Twoja wypowiedź nie przyda się im zupełnie. Daewoo Lanos to już dzaiadziuś, więc nie mają AC. Co małgorzata ma zrobić? już pierwszy krok mają za sobą,zgłosili szkodę i tyle. Teraz zbierać dokumentację w celu zgłoszenia szkody osobowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alawpr Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 Pablo_1st wrote: alawpr wrote: . więcej niestety nie pomoge. Moze ktos ci cos więcej podpowie/ gratuluję dobrego samopoczucia, Twoja wypowiedź nie przyda się im zupełnie. Daewoo Lanos to już dzaiadziuś, więc nie mają AC. Co małgorzata ma zrobić? już pierwszy krok mają za sobą,zgłosili szkodę i tyle. Teraz zbierać dokumentację w celu zgłoszenia szkody osobowej. Nie rozumien zupełnie twego sarkazmu!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Poradziłaś skorzystać z AC. Choć intencje czyste, zupełnie bez sensu w tej konkretnej sprawie. Wróć do pierwszego postu i przeczytaj raz jeszcze, wnikliwie, waszą sytuację łączy tylko to, że obie miiałyście szkodę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts