Wypadek śmiertelny pracownika pod wpływem alkoholu
Założył allo, 13 listopada 2009 · 339 wyświetleń
a to musisz najpierw spojrzec w warunki OWU polisy AC - które oczywiście przeczytałeś przed podpisaniem - prawda??? 🙂))
Poważnie pisząc - wszystko masz w OWU.
Ale tak szczerze, to jesli nie masz jakiejs naprawde dużej firmy i własnych warunków generalnych - ustalanych naprawde wspólnie, to na 99% nie dostaniesz odszkodowania z polisy AC za auto.
W zdecydowanej wiekszosci polis jest wyłączenie odpowiedzialnosci jesli kierowca znajdował się pod wpływem alkoholu - niestety:((
Szczerze mowiac nie wiem jak wyglada sprawa ewentualnego sciagania naleznosci za auto od rodziny kierowcy - tutaj juz ktos madrzejszy sie musi wypowiedziec
mysle, ze ktos biegly w prawie spadkowym powinien sie wypowiedziec - jest cos takiego jak dziedziczenie spadku z dobrodziejstwem inwentarza - nie wiem jak to si epoprawnie nazywa, wiec nie krzyczccie:)) W każdym razie tam się dziedziczy cały majątek wraz z ewentualnymi długami - może w taki sposób choć część da się odzyskać??? Chociaz z tego co wiem pracownik odpowiada do wysokości swoich 3 pensji:((
Naprawde nie chcę Ci tutaj czegoś wstawiać za pewnik - od stroy spadku i rodziny musisz się dowiadywać o mądrzejszych osób:)))
W każdym razie z AC naprawde nie masz co liczyć. Jeśli w twoim OWU jest zapis, że nie wypłacają jeśli kieorwca był pod wpływem alkoholu, to nie wypłacą - Sąd też ich nie może do tego zmusic - to niestety dobrowolna umowa i podpisując ją godzisz sie na warunki wypłaty i odmowy wypłaty.
Jest jeszcze mozliwosc wyplaty odszkodowania w drodze kulancji - ale to musialbys byc naprawde dobrym klientem, ubezpieczac duzo pojazdow i przynosic firmie niezłą składkę🙂 Jeśli spełniasz te warunki nie zaszkodzi poprosic o wyplate wlasnie na drodze kulancji - czy sie zgodza, to inna sprawa, ale nic nie tracisz probojac:)))
Dzieki za podpowiedż . Sporo pojazdów mam u nich ubezpieczonych. Zobaczę. A jeśli chodzi o dziedziczenie to , nie wyobrażam sobie jak mam ściągać kasę z biednej kobiety z dwójką małych dzieci, która sama nic nie dostanie...
To przecież grubo ponad 120 tyś...... Ogólnie stwierdzam, że to beznadzieja. ...