bandi668 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Witam dostałem odmowę wypłaty odszkodowania z Allianz NNW ubezpieczenia z klasą (szkolne). Ćwiczyłem na siłowni i gdy chciałem podnieść ciężar i nawet nie oderwałem go od ziemi i się zatrzymałem w jednej pozycji z największym bólem jaki miałem. Zrobiła mi się przepuklina dyskowa na odcinku L5-S1 uciskająca na korzenie nerwowe. Przeleżałem 3 dni w szpitalu. Po wypisie skonsultowałem się z neurochirurgiem i zrobiłem rezonans wynik tylko operacja. Dwa miesiące póżniej miałem operację która polegała na usunięciu części dysku i włożenie rozpórki DIAM. Allianz przysłało mi takie uzasadnienie: "Z przedstawionej w toku postępowania likwidacyjnego dokumentacji wynika ,że opisywane zdarzenie jest jednostką chorobową i nie ma związku z urazem czy wypadkiem, co wyłącza odpowiedzialność TUiR Allianz Polska S.A. w zaistniałym zdarzeniu". Proszę powiedzieć czy mogę się jakoś jeszcze starać o odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Z opisu wygląda na to, że Allianz nie ma racji. Należy wystąpić do nich o orzeczenie lekarskie i następnie przygotować odwołanie od decyzji, skierowane również do Rzecznika Ubezpieczonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi