jolak79 Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 witam,ponad 2 lata temu miałam wypadek samochodowy jako pasażer. wina oczywiście po stronie drugiego samochodu, nie ustąpił pierwszeństwa.wezwana karetka zawiozła mnie do szpitala, jednak tam nie stwierdzono niczego szczególnego i wypuszczono mnie do domu.po ponad 1,5 roku od wypadku zaczął mnie boleć kręgosłup z promieniowaniem do głowy (bóle głowy). czy w takim wypadku mam prawo do odszkodowania i jakie dokumenty muszę przedstawić i gdzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawnik4 Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Co do zasady ma Pani prawo do zadośćuczynienia, ale musi Pani wykazać, że rozstrój zdrowia, który nastąpił w chwili obecnej jest konsekwencją wypadku, a nie np. innego zdarzenia, czy wynikiem pracy. Ubezpieczyciel będzie taką sprawę badał bardzo dokładnie i szczegółowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts