grzegrzolka54 Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Na oblodzonym dojeżdzie do domu w którym pracowałem, złamałem nogę aż w 3 miejscach /stopa/. Straciłem pracę i prawie cały rok poddawałem się leczeniu i rehab.Przedstawiłem sprawę adwokatom w Stanach, ale jakoś niechętnie się za to chcieli brać, wyczuli chyba, że małe pieniądze.Właściciel domu zapłacił na otarcie łez natomiast firma ubezpieczeniowa płacic chce tylko za stracony dzień pracy i tylko 20% kwoty mojego zarobku. Może ktoś miał podobny problem. Jak to rozgryść?Greg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magas07 Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Jeśli na skutek wypadku doznasz obrażeń ciała lub rozstroju zdrowia wówczas możesz oczekiwać:Zadośćuczynienia za krzywdęZwrotu kosztów (m.in. leczenia, rehabilitacji, opieki, lepszego odżywiania, utraconych dochodów)Renty jeśli wystąpi całkowita lub częściowa utrata zdolności do pracy zarobkowej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts