adoado0 Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Chcialbym sie dowiedziec czy przy ew. ubieganiu sie o odszkodowanie w wypadku ( jestem ubezpieczony na uczelni ) jest możliwość wzięcia pod uwagę np. tylko części urazów? Sprawa wygląda tak, że miałem wypadek na motocyklu, na obiekcie zamkniętym, mam połamaną prawą rękę a lewa jest znacznie mocniej uszkodzona. Problem w tym, że musze miec jakos jedna reke czesciowo sprawna ( taka niestety sytuacja ) i musze zdjac gips i korzystac z bandazu z tej zdrowszej reki.( proszę tutaj nie proadzić dyskusji na temat dlaczego tak robię - niestety jestem zmuszony ). Natomiast lewą zostawiam bo jest i tak na razie nie do użytku. Stąd pytanie - czy późiej mogę tylko ubiegać się o odszkodowanie za lewą rekę czy po zdjęciu oryginlego usztywnienia z prawej ręki nie mam już żadnych praw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Ubezpieczyciel będzie oceniał obydwa urazy tj. ręki lewej i prawej. Fakt samodzielnego zdjęcia gipsu może mieć wpływ na ocenę zakresu szkody tj. ustalenie, że swoim działaniem zwiększył Pan rozmiar uszczerbku i za ten zwiększony uszczerbek ubezpieczyciel nie odpowiada. Nie powinno dojść do odmowy wypłaty świadczenia przez działanie jakiego chce Pan dokonać. Ze swej strony radzę skonsultować się z lekarzem, być może wyrazi zgodę na zmianę metody leczenia, a Pan uniknie kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Niestety lekarz nie wyrazil zgody, co więcej, nie wydał zwolnenia mimo złamania obu rąk. W każdym razie dziękuję za odpowiedź. Póki co uważam ten temat za zamnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi