phoebe Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Witam,w listopadzie, podczas gry w piłkę ręczną (w szkole, na zajęciach dodatkowych) doznałam urazu kolana. Miałam pękniętą łąkotkę, zerwane więzadło poboczne przyśrodkowe i zerwane więzadło krzyżowe przednie. Przeszłam 2 operacje. Podczas pierwszej, która miała miejsce 3 dni po zdarzeniu, została zszyta łąkotka i usunięte kikuty zerwanego więzadła krzyżowego. Długość pobytu w szpitalu (w sumie przed i po operacji) to 8 dni. Po operacji przez 2 tygodnie miałam nogę w gipsie, a później jeszcze kilka tygodni w ortezie i o kulach. Poddałam się również rehabilitacji w prywatnym zakładzie. Koszt ortezy i rehabilitacji to łączna kwota ok. 1000 złotych.W marcu przeszłam operację rekonstrukcji zerwanego więzadła krzyżowego. W szpitalu przebywałam 10 dni. Przez 6 tygodni chodziłam w ortezie i o kulach. Nie zakończyłam jeszcze rehabilitacji, ma ona trwać ok 3 miesięcy co będzie mnie kosztowało ok 1500-2000 złotych.Ubezpieczona jestem tylko w szkole. Ubezpieczenie grupowe PZU. Pani w sekretariacie powiedziała że ubezpieczeni jesteśmy na kwotę 11 tysięcy złotych. Również od tej pani dowiedziałam się, że przysługuje mi zwrot kosztów leczenia do 30% sumy ubezpieczenia. Nie wiem na ile to jest prawda, więc proszę, aby w swojej opinii kierowali się państwo własnym doświadczeniem.Pytanie jak w temacie.Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Wszystko zależy od ogólnych warunków ubezpieczenia. Tam jest wszystko napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoebe Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź ;/ Myślę, że podałam tyle informacji, że ktoś mógłby powiedzieć coś więcej, niż "to zależy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 phoebe wrote:Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź ;/ Myślę, że podałam tyle informacji, że ktoś mógłby powiedzieć coś więcej, niż "to zależy".Proszę iść do szkoły i sprawdzić warunki i tabelę NNWtak jak napisał Centrum Polska wszystko zależy od warunków ubezpieczenia !Przykładowe warunki ubezpieczenia NNW szkolnego : http://www.gimnazjumsrodasl.pnet.pl/inne/ubezpieczenie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi