Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Samochód uszkodził dom- PZU nie chce wypłacić odszkodowania!!!!!!!!!!!

robak79
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mieszkam w domku na skrzyżowaniu ulic, rano idąc do pracy zauważyłem, że został uszkodzony narożnik domu (odpadnięty tynk i ślady po przetarciu korą drzewa) to musiał być samochód przewożący kłody drzewa (często takie przejeżdzają koło mojego domu). Zgłosiłem szkodę przyjechał rzeczoanawca, zrobił zdjęcia, opisał szkodę i dostałem odpowiedź: "odszkodowanie za szkodę nie może być przynane" gdyż zgodnie z art. 6 vkodeksu cywilnego "ciężar udowodnienia faktu spoczywa na osobie, która z faktu tego wywodzi skutki prawne". Tylko ja uważam, że fakt zniszczenie został udowodniony, a to, że zajście maiło miejsce podczas nieobecności w domu (a może nocą) nie zmienia faktu że slady na ścianie potwierdzają ten fakt. Jeśli ktoś zdewastował by mój dom podczas mojej nieobecnośći też nie dostałbym odszkodowania????????

A co jeśli poprosiłbym o likwidację szkody albo wypłatę odszkodowania z mojej polisy? Czy w związku z tym wzrośnie mi bardzo składka? Podkreślam, że to dopiero moja druga polisa w PZU. Jak wygląda w tym przypadku sytuacja?

Pozdrawiam

Ale poczekaj - z czyjej polisy w takim razie zglosiles szkode?

W takiej sytuacjo o ile nie udowodnisz, ze to ten konkretny samochod uszkodzil auto oczywiscie, ze z kazdego zakladu ubezpieczen dostaniesz odmowe.

Z Twojego drugiego postu wnioskuje, ze zglosiles do jakiejs ubezpieczalni - wybranej na chybil trafil, czy jak??

Oczywiscie, ze powinienes z wlasnej polisy zglosic szkode i tylko z niej masz realne szanse na odszkodowanie

• 4 miesiące temu...
robak79 wrote:
A co jeśli poprosiłbym o likwidację szkody albo wypłatę odszkodowania z mojej polisy? Czy w związku z tym wzrośnie mi bardzo składka? Podkreślam, że to dopiero moja druga polisa w PZU. Jak wygląda w tym przypadku sytuacja?
Pozdrawiam
traci się 5% zniżki za bezszkodowość.

• 6 miesięcy temu...