Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Firmy które pomagają uzyskać odszkodowanie.

L-ela
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Biorą 15% netto, martwię się jedna rzeczą - firma, do której się zwracam o pomoc nie zadała mi chyba najistotniejszego pytania : czy osoba, która spowodowała wypadek (uznana przez sąd jako winna) posiadała OC. Bo gdyby winny nie posiadał OC to w, na jakiej podstawie firma, z którą podpisuje umowę ma żądać odszkodowań.

Jezeli byl to wpyadek komuniakcyjny to nawet gdy sprawca nie mial Oc mozna dochodzic odszkodowania wiec to raczej nie problem

wybierajac firme kieruj sie zapsiami w umowie tym przyslowiowym procentem ;-) no i spytaj jak duze odszkodowania wywalczali do tej pory znam firmy ktore potrafia klienotowi za podobna szkode zdobyc 150 tys i walcza dalej a sa i takie ktore z braku umiejetnosci koncza na 40 tys ...

Pozdrawiam

Prosiłam o oszacowanie mniej więcej odszkodowania - otrzymałam inf. że 5000 tys. minimum zaś prawnik z którym rozmawiała po zapoznaniu się ze sprawą 10000-17000 tys. Jesli możesz mi podpwiedziać która znana Ci firma jest bardziej waleczna :) byłbym Ci bardzo zobowiązana

No cześć wiesz L-ela to forum nie służy temu by reklamować jaką kolwiek firmę i nie chciałbym tego w tym miejscu robić znam 2-3 które uważam za godne polecenia jeżeli masz problem z odszkodowanie opisz je na forum postaramy Ci się pomóc a jeżeli zależy Ci na tym by Twoją sprawą zajęła się jednak jakaś firma możesz napisać na mojego meila lippiec@o2.pl podam Ci te 2-3 co do których jestem przekonany że są skuteczne i mają dobre podejście do człowieka.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Dodam cos na temat % powiedzcie mi jaki jest sens powierzac sprawe firmie ktora bierze 15%? to jest smieszne dobre firmy ktore sa warte uwagi biora od 30 do 40% a wiecie dlaczego? logika ci co biora wiecej roszcza o maxymalna kwote odszkodowania. Po za tym firma nie musi pytac czy sprawca mial OC gdyz sa specjalne fundusze gwarantowane ktore wyplacaja jezeli sprawca nie mial OC a wiec jest to nieistotne.

echh Rachela rozbawiłaś mnie ;-)

Istotnie logika jak widać w zamieszczonym wpisie jest Twoją mocną stroną ...

Nie wiem gdzie (a raczej na jakim szkoleniu jakiej firmy) Ci taką ściemę wcisnęli że gdy firma bierze duży

procent z odszkodowania to faktycznie jest super hiper fajna i profesjonalna jest to jedna wielka BUJDA ,BZDURA I ŚCIEMA .

Gdy firma bierze mniej ma w tym zdecydowanie większy interes by walczyć do samego końca i wygrać duże odszkodowanie

te które są nastawione tylko na wysoki procent jak wynika z doświadczenia sprawa klienta i samym klientem zajmują sie powiedzmy to sobie szczerze sporadycznie bo po co jak i tak z tego co wywalczą mają ROZBÓJNICZE 30-40% , już są pierwsze procesy sadowe przeciwko takim "Liderom odszkodowań" w Polsce klienci często w szoku po wypadku podpisali umowy na 30% - 40% i dopiero teraz sie zorientowali ile taka firma wzięła nie wykonując praktycznie za to nic.

Wysoki procent jest również często w interesie agentów takich jak RAchelka ;-) którzy dostają swoją prowizję ze każdego skierowanego klienta

(prowizja liczona od zysku firmy na danym kliencie) dlatego w ich interesie jest by był jak najwyższy.

Dla wszystkich rada omijajcie pośredników którzy w większości widza w was wyłącznie PROWIZJE jak również te wszystkich firm z 30-40% + 22% VAT ;-) prowizja naprawdę szkoda nerwów.

zdziwie cie ale nie jestem posrednikiem takiej firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 bylam poszkodowana i sama wiam lepiej ktorzy oferowali mi lepsze warunki. Wiec nastepnym razem moze spytaj skad wynika logika.

Ta na pewno Ci uwierzę Pewnie dlatego na innych portalach szukałaś z tego samego adresu meil ludzi do współpracy przy pozyskiwaniu klientów w dochodzeniu odszkodowań :-)

Wiesz co trochę godności i uczciwości miej ściemą kłamstwem w życiu daleko nie zajedziesz ....

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
W necie jest sporo firm. I radzę nie kierować się tylko procentem - bo tanie rzeczy - zazwyczaj są mało warte. Jeśli ktoś jest profesjonalistą - to nie będzie pracował za marny grosz.

witam

a co mam zrobic jeśi firma okazje ewidentną opieszałosc akurat w mojej sytuacji?

staram sie o odszkodowane w imieiu mojej mamy jak również własnym..samawyegzekwowałam od UFG kwotę 10.000. tys i sprawę pchnełam dalej do firmy ubezpiecZeniowej która wysłała pismo owszem ale tylko w imieniu mojej mamy a moim nie... tu pierwszy dowód opieszałości ..przecież w sąd wytarga ode mnie kolosalne kwoty!!!!a przy odszkodowaniu 50% /z powodu przyczynienia sie do wypadku zostaną nam grosze! co rObić pomocy ! prosze O RADę! wspomne APROPOS ZE FIRMA LICZY SOBIE OWE 30% :( .

lippiec wrote:
echh Rachela rozbawiłaś mnie ;-)
Istotnie logika jak widać w zamieszczonym wpisie jest Twoją mocną stroną ...
Nie wiem gdzie (a raczej na jakim szkoleniu jakiej firmy) Ci taką ściemę wcisnęli że gdy firma bierze duży
procent z odszkodowania to faktycznie jest super hiper fajna i profesjonalna jest to jedna wielka BUJDA ,BZDURA I ŚCIEMA .
Gdy firma bierze mniej ma w tym zdecydowanie większy interes by walczyć do samego końca i wygrać duże odszkodowanie
te które są nastawione tylko na wysoki procent jak wynika z doświadczenia sprawa klienta i samym klientem zajmują sie powiedzmy to sobie szczerze sporadycznie bo po co jak i tak z tego co wywalczą mają ROZBÓJNICZE 30-40% , już są pierwsze procesy sadowe przeciwko takim "Liderom odszkodowań" w Polsce klienci często w szoku po wypadku podpisali umowy na 30% - 40% i dopiero teraz sie zorientowali ile taka firma wzięła nie wykonując praktycznie za to nic.
Wysoki procent jest również często w interesie agentów takich jak RAchelka ;-) którzy dostają swoją prowizję ze każdego skierowanego klienta
(prowizja liczona od zysku firmy na danym kliencie) dlatego w ich interesie jest by był jak najwyższy.
Dla wszystkich rada omijajcie pośredników którzy w większości widza w was wyłącznie PROWIZJE jak również te wszystkich firm z 30-40% + 22% VAT ;-) prowizja naprawdę szkoda nerwów.
Witaj
chciałem Ci powiedzieć, że jest jeszcze jeden istotny powód, dla którego niektóre firmy biorą 30 % - mianowicie zatrudniają oni najlepszych prawników i biegłych, a to kosztuje trochę... ale w ostatecznym rachunku wysokość odszkodowania znacznie przewyższa kwoty uzyskane przez tanie firmy, które nie mają własnych orzeczników.
Pozdrawiam

Tak Wlasnie szczegolnie firmy ktore maja własne kancelarie Adwokackie i Wlasnie to pewnie miała na mysli rachela za dobrych specjalistów którzy znają się na rzeczy i rzeczywiscie są liderami trzeba płacic.

witam, chce się włączyć w dyskusję jeżeli kotoś uważa ze 20 czy 15 % to mały procent to jest bardzo odważne ! dajmy na to jeżeli odszkodowanie wynosi 50 tysięcy to 20 procent z tej kwoty to jest 10 tysięcy czy to mało ? natomiast 40 % to już 20 tysięcy to chyba jest różnica!więc jeeli wybierzez werję 1 to zostanie ci 40 tysięcy a jak 2 to tylko 30 widzisz różnicę?

Ja jednak kierowałem się % , ale oczywiście nie tylko.kolejną ważną sprawą jest doświadczenie udzi którzy zajuja się sprawą. Jak kupujesz auto to na co patrzysz po 1 na cene po 2 na to czy samochód jest niezawodny a po 3 nie kupujesz w pierwszym lepszym salonie!!!!

Chłopaki na jednym szkoleniu byli to co mają mówić ;-)

tak ich uczono 30% dobrze dużo pieniążków dla pośrednika mniej procent mniej pieniążków

dla pośrednika ;-) tak to już jest profesjonaliści owszem się cenią ale też nie potrzebują pośredników ;-)

Zdrówko

• 2 tygodnie później...
Witam Szanownego Adwokata! Po pierwsze to jestem kobieta nie chłopakiem! po drugie zapytam sie czy wiesz jak prosperuje firma dzialajaca w MLM-ie? Po trzecie nie spotkalam sie na szkoleniu z gadka o procentach:) a po za tym oczywiscie mozecie pracowac bez posrednikow ale powiedz mi dojedziesz do klienta na jego zyczenie? szczerze nie uwierze w taka bzdure. Myslisz ze agenci robia za free? Myslisz ze Agent to ktos kim mozna katy zamiatac?

• 11 lat później...
Du?e wyczucie tematu maja ludzie z sos-bphc. masz ich pe?ne dane. Od pocz?tku do ko?ca mia?em przekonanie ?e jestem w dobrych r?kach. Sprawa mi si? wydawa?a raczej prosta ale jednak troch? to trwa?o nim fizycznie dosta?em kas?, procedury s? jednak jakie s? wi?c pewnych rzeczy nie przeskoczysz bo z odszkodowaniami to jednak zazwyczaj jest d?u?sza droga ale moim zdaniem op?aca si? walczy? o swoje prawa a w trakcie dowiedzia?em si?, ?e prowadz? sprawy tez w Holandii i Polsce i st?d maj? mega do?wiadczenie i wiedz? gdzie co i jak ? ?

• 2 tygodnie później...

Dla mnie zwyczajnego cz?owieka ci??ko poszkodowanego w wypadku komunikacyjnym który zosta? baz ?rodków do ?ycia i którego firma ubezpieczeniowa o... na kilkadziesi?t ty? z?.

(poprzez nie egzekwowanie w ca?o?ci prawomocnego wyroku s?dowego)

osoba Pana Micha?a Pietrykowskiego-VERSUS P? OCK którego firma dzia?a pomagaj? uzyska? wszelkie odszkodowania, zado??uczynienia i renty ,jest On cz?owiekiem naprawd? godnym zaufania i polecenia z ca?ego serca ,dla swoich klientów robi wi?cej ni? powinien,dzia?a na terenie ca?ej Polski,ja jestem z podkarpacia a sprawa jest w Warszawskim S?dzie, by?em tylko raz na pierwszej sprawie dzi?ki pismom Pana Micha?a nie musia?em nigdzie je?dzi? ,bieg?ych mia?em z moich okolic,sprawa troch? trwa?a ale to przez opiesza?o?? bieg?ych.W porównaniu do pe?nomocnika którego mia?em w 2005r.to jest niebo a ziemia cho? wcze?niejszy pe?nomocnik by? z Warszawy ale traktowa? mnie i spraw? byle jak i straci?em poprzez jego niekompetencje kilkadziesi?t ty?.dopiero Pan Micha?-VERSUS u?wiadomi? mnie co naprawd? mi si? nale?y cho? poprzednia sprawa by?a w 2005r.a wypadek w 1995r.Po 10 latach trafi?em z polecenia do Pana Micha?a i jestem pewien ?e b?d? si? go trzyma? ca?y czas(dlatego ?e zas?dzone zaleg?e renty jak i przysz?e które zas?dzi? S?d Okr?gowy w Warszawie, za nied?ugi czas wyczerpi? sum? gwarancyjn? i b?d? musia? znowu prosi? Pana Micha?a Pietrykowskiego o poprowadzenie sprawy waloryzacji owej sumy gwarancyjnej)Pozew s?dowy który napisa? Pan Micha? by? tak idealnie sprecyzowany ,poparty odpowiednimi wyrokami s?dowymi i tak sformu?owany pod wzgl?dem merytorycznym jak i prawnym ?e S?d I instancji zas?dzi? 95% warto?ci kwoty roszcze? zawartego w pozwie,dodam tylko ?e jest to sprawa naprawd? trudna i zawi?a,ale jak potwierdzi? to S?d dla dobrego prawnika do ogarni?ci, bo w to co robi VERSUS ODSZKODOWANIA-Micha? Pietrykowski wk?ada naprawd? bardzo du?o czasu ale przede wszystkim serca i empatii dla ludzi poszkodowanych którzy nie raz nie maj? po wypadku ?adnych perspektyw na dalsze ?ycie.Nie traktuje swoich klientów z góry jako kto? lepszy wykszta?cony i zamo?ny chodz móg?by tak robi? ja wielu jego" kolegów" z bran?y, jest po prostu dobrym i skromnym cz?owiekiem który potrafi i chce pomóc takim ludziom jak na tym forum . Dzi?ki firmie Pana Micha?a odzyska?em wiar? w ludzi i ch?? do ?ycia chocia? mój stopie? niepe?nosprawno?ci by? i jest ogromny.Przed spraw? s?dow? uzyska? dla mnie od ubezpieczyciela bardzo du?? kwot? o której to nie mia?em poj?cia ?? nale?? mi si? te pieni?dze,wp?aca? za mnie zaliczki na bieg?ych s?dowych gdy z powodu choroby nie mog?em tego zrobi? a sprawa z tego powodu zosta?a by zako?czona dla mnie negatywnie.Nad wyborem odpowiedniej firmy naprawd? warto bardzo dobrze si? zastanowi?,bo nie koniecznie du?y znaczy lepszy,bardzo wiele zale?y od wiedzy kompetencji i motywacji danego prawnika który swoj? ci??k? prac? pracuje na wizerunek w?asnej firmy, wiem to sam po sobie,najpierw mia?em niby super prawnika polecanego przez pewn? fundacj? i szeroko reklamowanego przez wiele multi mediów a okaza?o si? ?e liczy si? ilo?? a nie jako??,dzia?alno?? firmy prawniczej Pana Micha?a Pietrykowskiego to naprawd? mega kompetencje maximum zaanga?owania i na ko?cu efekty w postaci nale?nych pieni?dzy o których cz?sto nie mamy poj?cia ?e mog? nam przys?ugiwa? i jak je skutecznie wyegzekwowa?.Zacytuje moje podzi?kowania dla Pana Micha?a" Wiem na pewno ?e b?d? poleca? i wychwala? Pana firm? pod "niebiosa" bo jest Pan naprawd? bardzo dobry w tym co robicie i ratujecie nie jednemu klientowi" ?ycie"bo jak kto? zupe?nie bezradny i ca?kowicie niepe?nosprawny zostaje bez ?rodków do ?ycia i to nie ze swojej winy a Pana firma tak bardzo mu pomaga i to na ca?e ?ycie zapewniaj?c odpowiednie zabezpieczenie finansowe to jest to po prosu mega pomoc a tak?e pomoc non profit na ró?nych tematycznych forach jest to mega pomoc dla tych których nie sta? nawet na porad? prawn? z któr? prawnicy bior? du?e pieni?dze a Pan robi to za fri jeszcze po?wi?caj?c swój cenny czas który móg? by Pan spedzi? w inny mi?y sposób a nie jeszcze nieraz wyczytuj?c takiego hejtu ze strony ludzi zawistnych i naganiaczy tzw.sieciuwek jaki to nie raz wyczytuj? na forach porad prawnych,naprawd? wielki szacunek za Pana empatie i poszanowanie dla ludzi poszkodowanych,na zawsze wdzi?czny klient."