Parus Lex Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 ADAMO25 wrote: MOGĘ POMÓC PROFESJONALNIE ZAPRASZAM NA @ grunt to się nie poddawać! tak trzymać Panie Adamo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Pan Adamo25 powinien wpierw starać się pomóc na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Wydaje mi się, że Pan Adamo nie posiada żadnej wiedzy, aby pomóc, a jedynie szuka klienta jako agent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajcon21 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Witam po raz kolejny chciałbym zwrócić Państwa uwagę na stosunek Polskiego wymiaru sprawiedliwości w stosunku do inwalidów. Wiedzą że człowiek niepełnosprawny zbyt wiele im zrobić nie może więc „doją” go maksymalnie aż padnie. Naturalnie wiem że zaraz będą wpisy że inwalidzi mają masę przywilejów, ale większość z nich jest typowym paradoksem. Wiecie co sprawa ta praktycznie zabiła we mnie „chęć do życia i miłość do Ojczyzny”. Ale działanie Polskich organów potrafi zabić te uczucia i to z niewiarygodną skutecznością . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 jajcon21 wrote: Witam po raz kolejny chciałbym zwrócić Państwa uwagę na stosunek Polskiego wymiaru sprawiedliwości w stosunku do inwalidów. Wiedzą że człowiek niepełnosprawny zbyt wiele im zrobić nie może więc „doją” go maksymalnie aż padnie. Naturalnie wiem że zaraz będą wpisy że inwalidzi mają masę przywilejów, ale większość z nich jest typowym paradoksem. Wiecie co sprawa ta praktycznie zabiła we mnie „chęć do życia i miłość do Ojczyzny”. Ale działanie Polskich organów potrafi zabić te uczucia i to z niewiarygodną skutecznością . Zgadza się- tak bywa w naszym kraju. Jak widzę posiadł Pan wiedzę co do patologii wymiaru sprawiedliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajcon21 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Chciałbym o coś zapytać a mianowicie ile może trwać ma sprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 jajcon21 wrote:Chciałbym o coś zapytać a mianowicie ile może trwać ma sprawa?Takie pytanie już Pan postawił dawno temu i udzielono Panu wyczerpującej odpowiedzi.szkoda wrote:jajcon21 wrote:Od jakich czynników proszę sprecyzować bo jeżeli Pan nie poda choć kilku takowych czynników jest to rada typu czeku inblanko w dodatku bez pokrycia. Także bardzo proszę o jakieś wskazówki które przyspieszą zapadanie wyroku.Podstawowym czynnikiem jest tutaj kwestia obrońców, pełnomocników oskarżonego, pozwanego. Znając doskonale przepisy prawne można podważać- co też występuje najczęściej- naruszenie prawa procesowego co też mogło mieć istotny wpływ na wyrok. Właśnie głównie z tej przyczyny wyroki są często uchylane i sprawy są kierowana nawet kilka razy do ponownego rozpoznania przez sąd I instancji. Na ten temat można by było pisać książki. Link do mojego opracowania w przedmiocie procedury karno odwoławczej zamieściłem poniżej. Podobne działania można podejmować w sprawach cywilnych. Powinnością przewodniczącego w myśl art. 366 § 1 k.p.k. jest czuwania nad tym, aby zostały w toku przewodu sądowego wyjaśnione wszelkie istotne okoliczności danej sprawy, wszystkie niezbędne dowody były ujawnione oraz przeprowadzone w sposób właściwy, występujący świadkowie w sprawie byli w sposób kompleksowo rozpytani, a w sytuacji gdy zmieniają wcześniejszą, istotną dla rozstrzygnięcia sprawy treść swojego zeznania co do przebiegu inkryminowanych zdarzeń, określając tym samym inaczej przytoczone wówczas fakty zdarzenia- odczytano im protokoły z poprzednio złożonych zeznań ii wezwano świadków do wyjaśnienia, ustosunkowania się do zachodzących odmienności, sprzeczności. Natomiast zaniechanie przez sąd takowej czynności stanowi rażącą obrazę art. 366 § 1 k.p.k. oraz 391 k.p.k., a następne późniejsze oparcie orzeczenia na przeprowadzonych w sposób wadliwy dowodach jest sprzeczne z zasadą ich swobodnej oceny, wiarygodność dowodu zeznań świadka powinna być oceniana w kontekście całokształtu relacjonowanych przez niego okoliczności, skonfrontowanych w przypadku gdy występują odmienności z depozycjami z postępowania przygotowawczego. Ocena depozycji świadków jako konsekwentnych, bez wyjaśnienia istotnych odmienności i rozbieżności występujących pomiędzy zeznaniami złożonymi w postępowaniu przygotowawczym oraz sądowym, nie może być uzasadniona żadnymi okolicznościami. Co ważne zgodnie z art. 394 § 2 k.p.k. protokoły i dokumenty podlegające odczytaniu na rozprawie można uznać bez ich odczytania za ujawnione w całości lub w części. Należy jednak je odczytać, jeżeli którakolwiek ze stron o to wnosi. Przepis art. 392 § 2 stosuje się odpowiednio, który mówi, że sprzeciw strony, której zeznania lub wyjaśnienia nie dotyczą, nie stoi na przeszkodzie odczytaniu protokołu. Wobec tego ów 394 § 2 k.p.k. ma ogromne znaczenie dla oskarżonego, który chce zgodnie z prawem przedłużyć proces. Oskarżony może wnosić do sądy o odczytywanie w całości wszelkich protokołów i dokumentów co często powoduje wielokrotne przerwy w rozprawach i opóźnienie wyrokowania. Ma to szczególnie ważne znaczenie gdy oskarżony został już poprzednio skazany za podobne przestępstwo i nie upłynął jeszcze okres 6 miesięcy od zakończenia okresu próby w którym to okresie można zarządzić wykonanie kary pozbawienia wolności.Link do- procedura karno odwoławczahttp://www.odzyskaj.info/viewtopic.php?id=8343szkoda wrote:jajcon21 wrote:Ciekaw jestem ile czasu może się ciągnąć sprawa ? Co gorsza nie jest to sprawa karna lecz o zrekompensowanie mi strat. Rozumiem że dopóki kryzys taki jak miał miejsce w Grecji nie zadomowi się w Polsce mogę zapomnieć o wyroku.1) Co do możliwości trwania procesu ową kwestię już opisywałem w tym temacie. W sprawie cywilnej obowiązują podobne procedury tj. prawo materialne, procesowe. Sprawa cywilna może trwać znacznie dłużej niż proces karny z uwagi na zawiłości sprawy oraz brak ustawowych terminów co do przebiegu następnych rozpraw. Można jedynie odwoływać się do tzw. zakończenia sprawy w rozsądnym terminie.szkoda wrote:jajcon21 wrote:Od jakich czynników proszę sprecyzować bo jeżeli Pan nie poda choć kilku takowych czynników jest to rada typu czeku inblanko w dodatku bez pokrycia. Także bardzo proszę o jakieś wskazówki które przyspieszą zapadanie wyroku.Podstawowym czynnikiem jest tutaj kwestia obrońców, pełnomocników oskarżonego, pozwanego. Znając doskonale przepisy prawne można podważać- co też występuje najczęściej- naruszenie prawa procesowego co też mogło mieć istotny wpływ na wyrok. Właśnie głównie z tej przyczyny wyroki są często uchylane i sprawy są kierowana nawet kilka razy do ponownego rozpoznania przez sąd I instancji. Na ten temat można by było pisać książki. Link do mojego opracowania w przedmiocie procedury karno odwoławczej zamieściłem poniżej. Podobne działania można podejmować w sprawach cywilnych. Powinnością przewodniczącego w myśl art. 366 § 1 k.p.k. jest czuwania nad tym, aby zostały w toku przewodu sądowego wyjaśnione wszelkie istotne okoliczności danej sprawy, wszystkie niezbędne dowody były ujawnione oraz przeprowadzone w sposób właściwy, występujący świadkowie w sprawie byli w sposób kompleksowo rozpytani, a w sytuacji gdy zmieniają wcześniejszą, istotną dla rozstrzygnięcia sprawy treść swojego zeznania co do przebiegu inkryminowanych zdarzeń, określając tym samym inaczej przytoczone wówczas fakty zdarzenia- odczytano im protokoły z poprzednio złożonych zeznań ii wezwano świadków do wyjaśnienia, ustosunkowania się do zachodzących odmienności, sprzeczności. Natomiast zaniechanie przez sąd takowej czynności stanowi rażącą obrazę art. 366 § 1 k.p.k. oraz 391 k.p.k., a następne późniejsze oparcie orzeczenia na przeprowadzonych w sposób wadliwy dowodach jest sprzeczne z zasadą ich swobodnej oceny, wiarygodność dowodu zeznań świadka powinna być oceniana w kontekście całokształtu relacjonowanych przez niego okoliczności, skonfrontowanych w przypadku gdy występują odmienności z depozycjami z postępowania przygotowawczego. Ocena depozycji świadków jako konsekwentnych, bez wyjaśnienia istotnych odmienności i rozbieżności występujących pomiędzy zeznaniami złożonymi w postępowaniu przygotowawczym oraz sądowym, nie może być uzasadniona żadnymi okolicznościami. Co ważne zgodnie z art. 394 § 2 k.p.k. protokoły i dokumenty podlegające odczytaniu na rozprawie można uznać bez ich odczytania za ujawnione w całości lub w części. Należy jednak je odczytać, jeżeli którakolwiek ze stron o to wnosi. Przepis art. 392 § 2 stosuje się odpowiednio, który mówi, że sprzeciw strony, której zeznania lub wyjaśnienia nie dotyczą, nie stoi na przeszkodzie odczytaniu protokołu. Wobec tego ów 394 § 2 k.p.k. ma ogromne znaczenie dla oskarżonego, który chce zgodnie z prawem przedłużyć proces. Oskarżony może wnosić do sądy o odczytywanie w całości wszelkich protokołów i dokumentów co często powoduje wielokrotne przerwy w rozprawach i opóźnienie wyrokowania. Ma to szczególnie ważne znaczenie gdy oskarżony został już poprzednio skazany za podobne przestępstwo i nie upłynął jeszcze okres 6 miesięcy od zakończenia okresu próby w którym to okresie można zarządzić wykonanie kary pozbawienia wolności.Link do- procedura karno odwoławczahttp://www.odzyskaj.info/viewtopic.php?id=8343 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajcon21 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Witam Ponownie.Chciałbym zwrócić Państwa uwagę na wybór kancelarii. Sam jestem po wypadku już kilka lat i brak rozwiązania. Ktoś może zasugerować że doznałem lekkich uszkodzeń ciała. I w tym momencie zaskoczę niektórych. Mój stan po wypadku był „agonalny”, ale dla Polskiego wymiaru sprawiedliwości liczy się tylko zgon… Szkoda mi mych palców gdyż wiem iż forum to jest manipulowane przez pseudo ludzi bez serc. Żegnam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 jajcon21 wrote:Witam Ponownie.Chciałbym zwrócić Państwa uwagę na wybór kancelarii. Sam jestem po wypadku już kilka lat i brak rozwiązania. Ktoś może zasugerować że doznałem lekkich uszkodzeń ciała. I w tym momencie zaskoczę niektórych. Mój stan po wypadku był „agonalny”, ale dla Polskiego wymiaru sprawiedliwości liczy się tylko zgon… Szkoda mi mych palców gdyż wiem iż forum to jest manipulowane przez pseudo ludzi bez serc. ŻegnamPragnę zwrócić uwagę na sprzeczność w Pana wypowiedzi. Z jednej strony usiłuje Pan zwrócić uwagę na prawidłowy wybór odpowiedniej kancelarii, a z drugiej oświadcza, że od kilku lat w Pana sprawie nie ma rozwiązania. Wobec tego może nasuwać się teza, że Pan nie wybrał prawidłowo pełnomocnika. Wobec tego zachodzi pytanie dlaczego Pan nie zmienił i nadal nie zmienia pełnomocnika.Błędnie Pan rozumuje, że dla polskiego wymiaru sprawiedliwości liczy się tylko wypadek śmiertelny. Tutaj Pana zaskoczę, że ostatnio była bardzo ciekawa sprawa, gdzie sądy w przypadku śmiertelnym miały różne zdania. Sąd I instancji uznał, że najbliższym członkom rodziny należy się zadośćuczynienie, sąd II instancji uznał, że się w ogóle nie należy dopłata do świadczenie wypłaconego przez T.U. A dopiero S.N. przyznał najwyższe w kraju zadośćuczynienie. Nie ma więc takiej zasady jaką Pan głosi.Natomiast jeśli chodzi o Pana sugestię, że nie chce Pan pisać na forum z powodu, że forum to jest manipulowane przez pseudo ludzi bez serc to trudno się wypowiadać nie wiedząc jaką manipulację ma Pan na myśli.jajcon21 wrote:Mój stan po wypadku był „agonalny”, ale dla Polskiego wymiaru sprawiedliwości liczy się tylko zgon… Szkoda mi mych palców gdyż wiem iż forum to jest manipulowane przez pseudo ludzi bez serc. Żegnam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athi Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Widzę że wątek ciągnie się już długo i wiele osób pyta o szczegóły ubiegania się o odszkodowanie z tytułu wypadku. Wszystkim zainteresowanym mogę polecić artykuł na ten temat: regiomoto.pl/portal/finanse/wypadek-samochodowy-sprawdz-jak-walczyc-o-odszkodowanie-poradnik. Znajdziecie w nim praktyczne informacje o tym, jak walczyć o odszkodowanie i co dokładnie Wam przysługuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajcon21 Opublikowano 24 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Witam ponownie Państwa.Obecnie chciałbym zapytać o jakieś namiary na profesjonalną kancelarie adwokacką. Błagam Admina tego forum by zezwolił na przepływ takich informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Reklama jest na tym forum zabroniona natomiast nic nie stoi na przeszkodzie abyś podał swój adres e-mail. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 ...niezła polemika, ale w 100 % rozumiem rozgoryczenie autora wątku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 ...niezła polemika, ale w 100% rozumiem rozgoryczenie autora wątku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek8077 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Witam wszystkich, moja córka miała wypadek samochodowy w 01. 2009 r uraz wielonarządowy stłuczenie mózgowia, obrzęk mózgu stłuczenie płuc i blizna na lewym policzku 6 cm 1,5 tyg. na OIOM śpiączka farmakologiczna, i 1,5 na chirurgi, dodam że córka miała wtedy 5 lat, ubezpieczyciel wypłacił odszkodowanie z wyrokiem sądu , ale od dwóch lat mieszkamy w niemczech i parę dni temu żle się poczuła i udaliśmy się do neurologa, badania wykazały ze ma padaczkę pourazową która dała się dopiero we znaki , moje pytanie, czy możemy ubiegać się o ponowne odszkodowanie z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KP Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 tomek8077 wrote:Witam wszystkich, moja córka miała wypadek samochodowy w 01. 2009 r uraz wielonarządowy stłuczenie mózgowia, obrzęk mózgu stłuczenie płuc i blizna na lewym policzku 6 cm 1,5 tyg. na OIOM śpiączka farmakologiczna, i 1,5 na chirurgi, dodam że córka miała wtedy 5 lat, ubezpieczyciel wypłacił odszkodowanie z wyrokiem sądu , ale od dwóch lat mieszkamy w niemczech i parę dni temu żle się poczuła i udaliśmy się do neurologa, badania wykazały ze ma padaczkę pourazową która dała się dopiero we znaki , moje pytanie, czy możemy ubiegać się o ponowne odszkodowanie z góry dziękuje.Jeśli na dzień wyrokowania ten uraz nie był znany to jak najbardziej możecie Państwo wystąpić przeciwko Ubezpieczycielowi z nowym roszczeniem o zadośćuczynienie i odszkodowanie z powodu ujawnienia skutku wypadku.Przed przygotowaniem roszczenia należy zapoznać się z wyrokiem sądu i jego uzasadnieniem, opiniami biegłych, aby mieć pełną wiedzę na temat tego co brał sąd pod uwagę przy wydawaniu wyroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajcon21 Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Witam serdecznie wszystkichObecnie chciałbym zwrócić się do Państwa z pytaniem czy jest szansa że dożyje ogłoszenia wyroku w mej sprawie ??? ;((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajcon21 Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Grunt w sprawach podobnych do mojej to profesjonalna kancelaria adwokacka. Inaczej zostaje płacz i zgrzytanie zębów tak jak mi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajcon21 Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Witam po raz kolejny chciałbym zwrócić Państwa uwagę na stosunek Polskiego wymiaru sprawiedliwości w stosunku do inwalidów. Wiedzą że człowiek niepełnosprawny zbyt wiele im zrobić nie może więc „doją” go maksymalnie aż padnie. Naturalnie wiem że zaraz będą wpisy że inwalidzi mają masę przywilejów, ale większość z nich jest typowym paradoksem. Wiecie co sprawa ta praktycznie zabiła we mnie „chęć do życia i miłość do Ojczyzny”. Ale działanie Polskich organów potrafi zabić te uczucia i to z niewiarygodną skutecznością sad . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajcon21 Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Teraz chciałbym zwrócić się do Państwa z prośbą o pomoc w wyborze kancelarii adwokackiej. Z pewnością będzie mnóstwo pytań co mnie do tego skłoniło. Otóż po głębszej analizie choćby mych zapisów z tego forum można wywnioskować że owa kancelaria obecna stosuje tak zwany trik „Gry na czas”. Mam nadzieje że wszyscy Państwo wiedzą co mam na myśli. Moim zdaniem zmiana kancelarii mi wyjdzie na dobre. Tej kancelarii brakuje motywacji do działania. Dlatego proszę Admina tego forum o wyrozumiałość w podawaniu danych kontaktowych. Podam swój adres e-mail do celów czysto powiązanych z możliwością wyboru kancelarii która spełni me oczekiwania. Mój e-mail : jajcon21@wp.pl , z góry Dziękuje za wyrozumiałość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajcon21 Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Obecnie chciałbym zapytać czy istnieje jakaś możliwość przyspieszenia tego wszystkiego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Bez sensu, nie lepiej szukać kancelarii na miejscu, aby porozmawiać twarzą w twarz? Nie bierz internetowych naciągaczy, żadna porządna firma nie będzie odpowiadała na takie posty, a jedynie naciągacze, którzy liczą jedynie na prowizję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajcon21 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajcon21 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Witam a zarazem żegnam Wszystkich. Mam już dość tej walki z wiatrakami. Widzę że pomimo mych starań i tak niczego nie jestem w stanie zrobić. Dlatego również opuszczam to forum. Pragnę Podziękować Wszystkim którzy mi pomogli poprzez rady. Proszę o modlitwę w mej intencji . Od razu zaznaczam że nie zakończyła się ma sprawa, ale mam już dosyć tej męki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajcon21 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 ;( razy milion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajcon21 Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam po raz enty.Obecnie chciałbym zapytać czy może mi ktoś podać link do stronki z ulgami dla posiadzczy grób inwalidzkich. Chodzi głównie o fakt że ja mam pierwszą grupę inwalidzką natomiast mój opiekun czyli mój Tato posiada trzecią. Wyjeżdżamy razem do senatorium i chciałem zapytać jakie przywileje nam przysługują ? Słyszałem że całkiem dużo ale jakie konkretnie? I co trzeba mieć aby z tego przywileju skorzystać? Za wszelkiego rodzaju pomoc będę stokrotnie wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajcon21 Opublikowano 28 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Witam a zarazem żegnam. Jestem zbyt słaby by alej to ciągnąć. Dowidzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajcon21 Opublikowano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Teraz chciałbym Państwa prosić o podpowiedzenie mi co zrobić by sprawa się wreszcie zakończyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi