MarcoPolo Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Mam takie pytanie: uszkodzony został samochód na parkingu. Obecnie sprawca nie jest znany. Szkoda jest likwidowana z mojego AC. Sprawa została załatwiona. Po pewnym czasie ustalono sprawcę (na parkingu był monitoring). Czy po załatwieniu sprawy z TU odnosnie AC można wystąpić do TU sprawcy o pokrycie kosztów naprawy z poilisy OC sprawcy ?Pojawa sie analogiczna sytuacja. Auto zaparkowano na parkingu strzeżonym. Włascicel parkingu ma polisę OC. Auto zostało skradzione. W pierwszej kolejnosci występuję do TU właścicela parkingu o odszkodowanie. Dostaję je. Następnie do mojego TU o wypłatę odszkodowania z tytułu AC. Chyba nie ma takiej możliwści ale nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matias21 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 mozesz zgłosić do TU, wowczas oni odbiorą kase z oc sprawcy, a ty nie stracisz zniżek na podwójne odszkodowanie nie liczyć bo to już chyba przestępstwo i mozesz siedzieć za wyłudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrag Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 matias21 wrote: mozesz zgłosić do TU, wowczas oni odbiorą kase z oc sprawcy, a ty nie stracisz zniżek na podwójne odszkodowanie nie liczyć bo to już chyba przestępstwo i mozesz siedzieć za wyłudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi