misiek600r Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam mialem kolizje drogowa w ktorej jestem poszkodowany, sprawca zostal ukarany mandatem karnym przez policje, szkoda niewielka ( pekniety zderzak przedni uszkodzoana chlodnica oraz lusterko przednie lewe) . Rozumiem ze pzu ma prawo stosowac zamienniki czesci oryginalnych i z tym sie zgadzam ale ku mojemu zdziweniu w kosztorysie naprawy w 2 pozycjach czesci chyba z 5 widnieje malutka literka (I) wiec patrze na koniec strony a tam czesci -50% ,dzwonie grzecznie i pytam dlaczego : A mila pani oznajmia mi ze maja tzw, WSPOLCZYNNIK UREALNIENIA (przebieg itp) i ze tyle mi wyplaca a jak chce wiecej to musze przedstawic rachunki ( to ja mowie ze moze wszystko po 4zl mi zaplaca??? teraz to dosc modne a jak nie bede chcial to przedstawie rachunki?? Czy to normalne w szkodzie z OC sprawcy,ze nawet czesci zamiennikow mocno sa zanizane??? i dlaczego tylko w dwoch najdroszych pozycjach a inne sa normalnie naliczone??? ( w koncu w sklepie nie dostane rabatu -50%) PROSZE o odpowiedz czy ktos sie juz spotkal z takim dzialaniem i co z tym zrobic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgodziłeś się na wycenę czy na naprawę bezgotówkową przez warsztat/serwis? Jeśli to nowsze auto to warto robić w serwisach autoryzowanych. Tego nie uwalą. I masz prawo do naprawy częściami oryginalnymi a nie zamiennikami. To nie jest AC ale OC.Ja bym tego nie podpisala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi