KOCIAK Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 WITAM!30.06.2009 MIAŁAM WYPADEK W PRACY FIRMA Z UBEZPUECZENIA GRUPOWEGO BEZ WEZWANIA MNIE NA KOMISJĘ OŻEKŁA 1% USZCZERBKU NA ZDROWIU. dZISIAJ MIAŁAM WEZWANIE Z ZUS DO LEKARZA ORZECZNIKA KTÓRY PRZYZNAŁ MI 5%. cZY MOGĘ DOMAGAĆ SIĘ PODWYŻSZENIA USZCZERBKU OD FIRMY MNIE UBEZPIECZAJĄCEJ OD NIESZCZĘŚLIWYCH WYPADKÓW? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jola5 Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 Doznałam wypadku w pracy. Złamałam drugi palec u nogi i byłam 6 tyg. na chorobowym, dzisiaj byłam wezwana do ZUS gdzie orzecznik stwierdził brak powikłań po wypadku i orzekł 0% ,bo podobno za samo złamanie nic się nie należy tylko gdy są powikłania po złamaniu .Proszę o pomoc czy faktycznie jest to prawda ? czy mogę się odwoływać od tej decyzji czy dać sobie spokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jola5 Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 jola5 wrote: Doznałam wypadku w pracy. Złamałam drugi palec u nogi i byłam 6 tyg. na chorobowym, dzisiaj byłam wezwana do ZUS gdzie orzecznik stwierdził brak powikłań po wypadku i orzekł 0% ,bo podobno za samo złamanie nic się nie należy tylko gdy są powikłania po złamaniu .Proszę o pomoc czy faktycznie jest to prawda ? czy mogę się odwoływać od tej decyzji czy dać sobie spokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur1 Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Odwołanie nic " nie kosztuje " ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Jolu - zdublowałaś temat. Odpowiedziałam Ci w tym drugim wątku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts