uszczerbek na zdrowiu ZUS-5%, ubezpieczyciel - 1%

Założył KOCIAK, 3 grudnia 2009 · 392 wyświetlenia

KOCIAK

WITAM!

30.06.2009 MIAŁAM WYPADEK W PRACY FIRMA Z UBEZPUECZENIA GRUPOWEGO BEZ WEZWANIA MNIE NA KOMISJĘ OŻEKŁA 1% USZCZERBKU NA ZDROWIU. dZISIAJ MIAŁAM WEZWANIE Z ZUS DO LEKARZA ORZECZNIKA KTÓRY PRZYZNAŁ MI 5%. cZY MOGĘ DOMAGAĆ SIĘ PODWYŻSZENIA USZCZERBKU OD FIRMY MNIE UBEZPIECZAJĄCEJ OD NIESZCZĘŚLIWYCH WYPADKÓW?

jola5
Doznałam wypadku w pracy. Złamałam drugi palec u nogi i byłam 6 tyg. na chorobowym, dzisiaj byłam wezwana do ZUS gdzie orzecznik stwierdził brak powikłań po wypadku i orzekł 0% ,bo podobno za samo złamanie nic się nie należy tylko gdy są powikłania po złamaniu .Proszę o pomoc czy faktycznie jest to prawda ? czy mogę się odwoływać od tej decyzji czy dać sobie spokój.
jola5

jola5 napisał(a):

Doznałam wypadku w pracy. Złamałam drugi palec u nogi i byłam 6 tyg. na chorobowym, dzisiaj byłam wezwana do ZUS gdzie orzecznik stwierdził brak powikłań po wypadku i orzekł 0% ,bo podobno za samo złamanie nic się nie należy tylko gdy są powikłania po złamaniu .Proszę o pomoc czy faktycznie jest to prawda ? czy mogę się odwoływać od tej decyzji czy dać sobie spokój.

Artur1
Odwołanie nic " nie kosztuje " !
Ewania
Jolu - zdublowałaś temat. Odpowiedziałam Ci w tym drugim wątku.