tomekkisiel Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 WitamKrótko opisze moje zdarzenie:Byłem w raz z żoną i 3 letnim synem w galerii mebli w czasie oglądania mebli spadły i przygniotły syna nie zabezpieczone drzwi na ekspozycji, które wyrządziły synowi wiele obrażeń ciała takich jak:wstrząsanie mózgu liczne obrażenia głowy tj.guzy zewnętrzne i złamanie kości udowej.Moje pytanie brzmi jak mogę ? i w jaki sposób? i na jaka kwotę? mogę żądać zadośćuczynienia za krzywdę.Zwrotu kosztów (m.in. leczenia, rehabilitacji, opieki nad dzieckiem, lepszego odżywiania, utraconych dochodów itp.) od danego sklepu.I jeszcze jedno może znacie jakąś dobrą firmę która się zajmuje tego typu odszkodowaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Do tego kosztów przejazdów, kosztów sprawowania opieki itd Pytanie brzmi. Czy sklep jest ubezpieczony na okoliczność OC - jeśli tak to niech ci podadzą dane polisy i ubezpieczycielaJeśli nie to zostaje ci tylko sąd cywilny i pewnie wieloletnia sprawa Zbieraj wszystkie rachunki oraz kopie calej dokumentacji medycznejZgłosiłes to gdzies? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi