marbar Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Witam wczoraj mialem wypadek samochodowy nie z mojej winy. mam uszczerbek na zdrowiu bole ramienia i glowy oraz mdłosci czy moge ubiegac sie o odszkodowanie zdrowotne gdy nie oplacilem skladki nnw? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronco Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 możesz z oc sprawcy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kancelaria Prawna Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 marbar wrote:Witam wczoraj mialem wypadek samochodowy nie z mojej winy. mam uszczerbek na zdrowiu bole ramienia i glowy oraz mdłosci czy moge ubiegac sie o odszkodowanie zdrowotne gdy nie oplacilem skladki nnw?Skoro nie opłacił Pan składki to Ubezpieczyciel nie objął Pana ochroną ubezpieczeniową i nie może pan uzyskać świadczenia z ubezpieczenia NNW.Jeśli ucierpiał Pan w wypadku komunikacyjnym za który odpowiedzialność ponosi inny kierujący to może Pan wystąpić z roszczeniami cywilnymi do jego Ubezpieczyciela w zakresie OC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saint Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 zależy jake masz nnw. spróbuj najpierw opłacić składke, jak ci jej nie odeślą z uzasadnieniem, ze polisa wygasła to moze sie udac. opłacaj dalsze skladki do rocznycy polisy i jak chcesz to ją przełóż albo nie. w każdym razie jak nie dostaniesz informacji ze polisa wygasla to poczekaj z poł roku, aż zniknie ta niedopłata z systemu i spokojnie zgłoś szkode. to jeszcze zależy jakiego typu to była polisa bo jak taka przy oc to nie przejdzie, a jak taka z regularną miesięczną składką to nie wiedomo, warto próbować. Doczytaj w owu moze jest okres karencji i czy TU nie wzielo na siebie poinformowania o niedopłacie. nie kieruj sie takimi kategorycznymi wypowiedziami jak wyżej, ze nie dostaniesz świadczenia tylko zorientuj się czy polisa jeszcze nie wygasła i szybko opłac wszystkie zaległe skladki. No i zanim zaczniesz to wszystko do przeczytaj czy ubezpieczenie obejmuje twój uszczerbek, bo jak nie to daj sobie spokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkodnik Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 marbar wrote: Witam wczoraj mialem wypadek samochodowy nie z mojej winy. mam uszczerbek na zdrowiu bole ramienia i glowy oraz mdłosci czy moge ubiegac sie o odszkodowanie zdrowotne gdy nie oplacilem skladki nnw? Jest napisane, że poszkodowany nie opłacił składki, a nie raty składki - to różnica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkodnik Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Saint wrote: zależy jake masz nnw. spróbuj najpierw opłacić składke, jak ci jej nie odeślą z uzasadnieniem, ze polisa wygasła to moze sie udac. opłacaj dalsze skladki do rocznycy polisy i jak chcesz to ją przełóż albo nie. w każdym razie jak nie dostaniesz informacji ze polisa wygasla to poczekaj z poł roku, aż zniknie ta niedopłata z systemu i spokojnie zgłoś szkode. to jeszcze zależy jakiego typu to była polisa bo jak taka przy oc to nie przejdzie, a jak taka z regularną miesięczną składką to nie wiedomo, warto próbować. Doczytaj w owu moze jest okres karencji i czy TU nie wzielo na siebie poinformowania o niedopłacie. nie kieruj sie takimi kategorycznymi wypowiedziami jak wyżej, ze nie dostaniesz świadczenia tylko zorientuj się czy polisa jeszcze nie wygasła i szybko opłac wszystkie zaległe skladki. No i zanim zaczniesz to wszystko do przeczytaj czy ubezpieczenie obejmuje twój uszczerbek, bo jak nie to daj sobie spokój. Po przeczytaniu tej "porady" człowiek sam ma ochotę na skorzystanie z ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts