lesny84 Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 WitamMiesiąc temu miałem wypadek, uderzyłem w sporego jelenia. Z racji tego że jestem kierowcą ciężarówki był to wypadek w pracy. Na miejsce przyjechała drogówka i sporządziła notatkę ze zdarzenia. Następnego dnia pojechałem na pogotowie ponieważ zaczęła mnie boleć szyja i miałem nudności. Chirurg stwierdził skręcenie odcinka szyjnego kręgosłupa, a prześwietlenie nie wykazało zmian urazowych kręgów szyjnych. Lekarz przepisał mi sztywny kołnierz oraz leki przeciwbólowe i dał 21 dni zwolnienia. Po tym zwolnieniu dostałem kolejne 14 dni chorobowego które właśnie odbywam.Auto jest szefa więc mam parę pytań. Czy z OC mogę starać się o odszkodowanie, jakiej wysokości mogę uzyskać odszkodowanie z NNW i czy z tak małym urazem warto starać się o odszkodowanie z ZUS? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keri Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 wilkmm wrote:Witam, dzisiaj miał miejsce wypadek, który wystąpił nie z mojej winy. Miałem zderzenie z samochodem na rondzie (wjechał on na mój pas pod prąd), jest to ewidentnie jego wina co również potwierdziła policja. Co się okazało kierowca był pod wpływem alkoholu i nie miał uprawnień do kierowania pojazdem jak i również uciekł z miejsca wypadku. Ucierpiała na tym moja dziewczyna jak i ja.Godzinę po wypadku zgłosiliśmy się do szpitala (mieliśmy bóle szyi). Zostały zrobione nam zdjęcia rentgenowskie, które wykazały rozpoznanie "skręcenie i naderwanie odcinka szyjnego kręgosłupa".Leczenie - zdjęcie rentgenowskie kręgosłupa szyjnego, porada lekarska, badanie fizykalne.Zalecenia - kołnierz schanza przez 7 dni, kontrola w POZ.i chciałbym się dowiedzieć ile za takie coś możemy dostać odszkodowania?Obydwoje jesteśmy ubezpieczeni, jesteśmy studentami.Bardzo dziękuję za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keri Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Paulina3010 wrote:Witammiałam wypadek samochodowy. Byłam pasażerem w który udeżył inny samochód. Karetka zabrała mnie do szpitala. Stwierdzono jak w temacie - otrzymałam zwolnienie na dwa tygodnie ( konsultacja lekarska po tygodniu) jak również mam założony kołnierz do tego silne leki przeciwbólowe i przeciwzapalne. Czy przysługuje mi jakieś odszkodowanie? jestem ubezpieczona grupowo w pracy w PZU zycie. Z góry dziękuję za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts