Hubcia Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Witam. W zeszłym tygodniu miałem wypadek przy pracy. Niosąc skrzynkę coś mnie strzykło i teraz mnie plecy (kręgosłup) bolą. Na razie byłem u lekarza rodzinnego dostałem zwolnienie do piątku (08.07.2011) i skierowanie na prześwietlenie. Niestety na prześwietlenie udało mi się zapisać dopiero na 17.07.2011 (pierwszy wolny termin). Czy mogę już teraz zgłosić wypadek przy pracy (nie mając żadnej opinii lekarza? Ile czasu mam na zgłoszenie wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 pracownik, który uległ wypadkoi jest zobowiązany zglosić wypadek niezwłocznie ( bez zbędnej zwłoki, jak najszybciej) o ile stan zdrowia na to pozwala. U ciebie nie było przeszkód, aby zgłosić przełożonemu, co sie wydarzyło bezpośrednio jak strzyknęłó ci w plecach. Skoro do tej pory tego nie zglosiłeś zrób to jak najszybciej, najlepiej na piśmie - opisz co i kiedy się stało, jak byli świadkowie podaj nazwiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Najlepiej uczynić to na piśmie za zswrotnym potwierdzeniem na kserokopii- skoro nie zgłoszono ustanie niezwłocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi