Soker Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam, W lipcu tego roku spotkał mnie dosyć niemiły wypadek (złamanie V kości śródręcza, następnie operacja, dwa druty w środku, rehabilitacja itp). Wypełniłem wniosek Hestii ze wszystkimi szczegółami, zadowolony zaniosłem jakieś 2 tygodnie temu i Pani w siedzibie powiedziała, że dostane przelew na konto do końca roku. OK! siedzę sobie w piątek, przyszedł SMS od banku, że moje konto zasiliło 200zł. Myślę sobie pomyłka, czy co? Nie! Hestia przelała za tak poważny (jak dla mnie) wypadek pieniądze, jakbym złamał paznokcia icon_sad2.gif Ktoś miał coś do czynienia z odwołaniem? czym ich postraszyć, żeby oddali więcej pieniędzy? PS. Jest to mój pierwszy wypadek i pierwsze roszczenie do ubezpieczyciela.PS2. Ludzie potrafili za złamanie ręki dostać 500-700zł WTF?! icon_sad2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryla Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Słyszałam gdzieś że za złamanie palca dają więcej niż za operacje kręgisłupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ava80 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 napisz odwołanie od decyzji - pierwszy drobny bład popełniłeś nie szacując roszczeń, czas na naprawę błędu.wczytaj sie pomału, jak potrzebujesz pomocy - zgłoś sie tam i pomoge na ile dam radę co do uszczerbku - jeśli bedzi epotrzebne pomoge oszacowac procent z posiadanej tabeli PZU - Hestia ma "swoją" ale medycyna sądowa nie pozwala na drastyczne róznice Walcz o swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Longin54 Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Witam żona złamała sobie 5 kość śródręcza czy ktoś może wskazać ile możemy za to uzyskać z naszego nw na pojeździe. Polisę mamy na 10000zł za nieszczęśliwy wypadek. Ręka w gipsie i rehabilitacja. Na szczęście obyło się bez operacji ale dalej ręka ją boli i od czasu do czasu palec mały jej drętwieje. Ma też problem żeby coś ścisnąć czy chwycić mocniej. Będą z tego jakieś porządne pieniądze? Warto zgłaszać sie po odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Witam serdecznie, wypłata za obrażenia ciała z polis indywidualnych lub następstw nieszczęśliwych wypadków uzależniona jest od doznanego uszczerbku na zdrowiu oraz wysokości sumy ubezpieczenia. Odszkodowanie jest iloczynem trwałego uszczerbku na zdrowiu oraz sumy ubezpieczenia np. w przypadku 5% uszczerbku z sumy odszkodowania 10 000zł to 500zł. Proszę zapoznać się warunkami polisy oraz zapisami ogólnych warunków ubezpieczenia (wskazują one czy za każdy procent trwałego uszczerbku na zdrowiu przyznawany jest 1% sumy ubezpieczenia czy więcej). Więcej o uszczerbku może Pan poczytać w tym miejscu: https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/uszczerbek-na-zdrowiu-a-dochodzenie-roszczen-z-ubezpieczenia-nnw/ W przypadku złamania kości śródręcza wysokość uszczerbku będzie uzależniona od faktycznych następstw urazu - ograniczenia ruchomości palca/palców, chwytliwości dłoni lub uszkodzenia nerwów czy więzadeł. Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej w sprawie orzekania trwałym uszczerbku na zdrowiu za wszelkie inne uszkodzenia w obrębie palców III, IV, V i odpowiednich kości śródręcza (blizny, uszkodzenia ścięgien, zniekształcenia, przykurcze stawów, zesztywnienia, zmiany troficzne, czuciowe itp.) – powodujące ograniczenie funkcji palca – w zależności od stopnia za prawy 2%, za lewy 1%, przy znacznych ograniczeniach funkcji palca – za prawy 4%, lewy 3%. Orzecznik ubezpieczyciela orzeknie, czy występujące następstwa są lekkie czy znaczne. W przypadku zaniżenia odszkodowania zawsze można złożyć odwołanie z wnioskiem o naoczne badanie lekarskie, które potwierdzi powagę następstw wypadku. Pozdrawiam Marta Sordon Cytuj Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi