jolcia100 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 WitamProszę o radę Wysyłając dokumenty do ZUS oczywiście dołączyłam kserokopię historii choroby, gdzie był zapis o udzieleniu pierwszej pomocy w dniu wypadku. Jednak treść dla mnie była nieczytekna (doktorskie pismo). Postępowanie powypadkowe potwoerdziło, że wypadek był w pracy (są świadkowie). Otrzymałam pismo z ZUS, że jest nieścisłość, ponieważ w tejże karcie choroby lekarz napisał, że zdarzenie miało miejsce w drodze do pracy(uraz stopy). Gdy spytałam poszkodowanego rzeczywiście wyjaśnił mi, że był w szoku i mógł tak lekarzowi powiedzieć, ponieważ obawiał się że zaszkodzi w jakiś sposób pracodawcy mówiąc, że wypadek miał miejsce w pracy. Co teraz zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Czy w pracy czy w drodze do pracy to przeciez i tak sie nalezy Pewnie będzie to musial poszkodowany odkrecac ale mogą mu uwalić odszkodwanie za kłamstwo. Zus to lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi