meggi Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Witam. Miesiąc temu w moje auto na pl blachach, stojące na parkingu uderzyl Holender. Samochód był stary,więc oddałam go na złom, nie czekając na kosztorysanta (policja, nie mogła podać danych osobowych sprawcy,ani jego polisy, musiałam czekać tydzień na pismo od policji). Auto zezłomowałam 2 dni po wypadku,żeby nie stało rozbite przy głownej ulicy (pojazd nie nadawał się do dalszej jazdy). Teraz,będąc już w PL, od PBUK dostałam nr polisy sprawcy. Czy jest wogóle sens zgłaszać szkodę do ''reprezentanta do spraw roszczeń" t.u sprawcy??Czy jeśli na miejscu od razy nie było kosztorysanta,mam szanse dochodzić odszkodowania z poliscy OC Holendra??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbara79 Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Witam.Post dawno napisany ale postaram odpowiedzieć. Może Pani zgłosić szkodę do t.u sprawcy przedstawiając zdjęcia samochodu oraz rachunek za zezłomowanie być może ubezpieczyciel ustali wartość samochodu przed wypadkiem. Chociaż nie wiem czy dostanie Pani odszkodowanie ale zawsze można spróbować.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi