maga1709 Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 witam, pod koniec kwietnia miałam wypadek samochodowy. bylam na chorobowym 5 miesiecy. w umowie z TU zawarta była informacja, że płacą za "krótkotrwałą niezdolność do pracy wskutek NW X zł (L-4 min. 30 dni)".Na początku maja musiałam podpisać aneks do ww. umowy, w którym to już dodano informację że wypłata tego odszkodowania ma miejsce tylko na wskutek NW w pracy. Wypadku jednak nie miałam w pracy, ani w/z drodze do pracy. Czy TU musi mi wypłacić tą kwotę X zł, skoro byłam ponad 30 dni na L-4 i wypadek miał miejsce gdy obowiązywała jeszcze stara umowa o ubezpieczenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paruslex Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Witam, obejmują Panią warunki ubezpieczenia obowiązujące na dzień wypadku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Tak jak napisał poprzednik, warunki wchodzą w życie z dniem podpisania natomiast nie działają wstecz.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maga1709 Posted October 14, 2011 Author Share Posted October 14, 2011 dziękuję bardzo za odpowiedź, jest ona dla mnie naprawdę pomocna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts