Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

WARTA TO OSZUŚCI I NACIĄGACZE

cytrynka8811wp.pl
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

21.10.2009r. mieliśmy wypadek z nie naszej winy ,ale sprawca został przewieziony do szpitala , a sprawa miała trafić do sądu na dochodzenie, wienc postanowiliśmy nie czekać i zgłosić sprawe ze swojego AC w WARCIE - niestety to był najgorszy błąd jaki mogliśmy zrobić .

Napoczątku wszystko pięknie załatwimy sprawe z AC z regrestem i takie tam przyjechał rzeczoznawca i dopuki nie dostaliśmy wyceny to wszystko było dobrze ,po przyjściu wyceny okazuje się ze samochód nasz jest wart przed wypadkiem 24100 zł a 3,5 miesiąca temu wykupiliśmy polise na 30000 zł z tego było 15300 do wypłaty a reszta to wrak nio i wtedy zaczeliśmy walczyć o swoje , poprosiłam wartę telefonicznie i pisemnie o przerwanie procedury gdyż okazało się ze sprawca wyszedł ze szpitala i zgłosił się na policje podpisując wypadek.

Myśląc że WARTA wstrzymała procedure zgłosiłam się do HDI asekuracja ze szkodą nio i sie zaczeło . Warta nie wstrzymała procedury i bez uprzedzenia przesłała pieniądze do banku na kredyt samochodowy a unas był juz zeczoznawca z hdi i wycenił samochód na 31000 tys. w chwili wypadku czyli z hdi do wypłatry jest jakies 6100 dopłaty do tego co wyceniła warta a jeśli chodzi o wycene naprawy to różnica jest ok 11000 zł w warcie jest to jakieś 27000 a w hdi 37900 gdzie tu logika jeśli chodzi co dalej to niewiem teraz Warta niechce przesłać dokumentółw do HDI choć upłyną termin juz drugi raz , hdi nie może nic zrobić puki nie dostanie od warty dokumentów a umnie stoi wrak którego nikt niechce ani firmy ubezpieczeniowe ani ja ani bank choć jest współwłaścicielem samochodu co mi radzicie ?????

PS:. pozatym w wycenie okazało się ze warta oceniała inny typ samochodu (marka i model się zgadza) nie zgadza się wyposażenie i nadwozie

Gdyby za liczbę błędów ortograficznych dawano prestiżowe nagrody, to byłabyś już porzeze mnie nominowana.

Ale zostawmy to i przejdźmy d o rzeczy. Różnica wartości pojazdu dziwi mnie bardzo. A co na to to wasz agent z Warty?

Trudno ustosunkować się do kwestii rezygnacji z roszczenia ac - nie podajesz żadnych dat, kiedy złożyliście pismo, kiedy wpłynął przelew na wasze konto. Jakkolwiek jest, macie prawo zwrócić tę kwotę na konto Warty. Rzecznika bym tu nie angażował.

Agent z Warty się obraził i powedział że to nie jego sprawa.

Jeśli chodzi o wstrzymanie procedury to poprosiłam o wstrzymanie 13,11 a pieniądze zostały przelane 16,11