gosii11 Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 Witam! Wcozraj miałam wypadek, stałam na sygnalizacji świetlnej i w tył mojego samochodu wjechał samochód który nie wychamował. Bezapelacyjnie jego wina, zgłoszona w jego TU. Wieczorem miałam bóle głowy i szyji (2 mies temu takze mialam wypadek i miałam ponaciagane miesnie szyji-kołnież ortopedyczny 2-3 tygodnie). W szpitalu stwierdzono skręcenie kręgosłupa szyjnego-jak narazie 3 tygodnie w kołnierzu.W TU sprawcy zgłosiłam szkodę osobową, ale u siebie w polisie mam wykupione NNW.Moje pytanie : czy przysługuje mi odszkodowanie z NNW? Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie tylko z jednego źródła? Z góry dziękuję za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkodnik Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Możesz ubiegać się również o świadczenie z NNW. W przypadku gdybyś miała zawartą więcej niż jedną umowę NNW to świadczenie przysługuje z każdej umowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts