michal8787 Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 Dzień dobry, mam nadzieje że będzie ktoś w stanie mi pomóc.Jakieś 2 tygodnie temu przyszedł do mnie listonosz i przysiósł odszkodowanie około 200zł za zalanie mieszkania. troche sie zdziwiłem, bo mi wcale mieszkania nie zalało, ale wszystko było na moje nazwisko i adres, więc ( nie wiem sam dlaczego) zdecydowałem się wziąć tą kwote.Wczoraj przyszedł mi "papier" o treści: "Zwaracam sie z uprzejmął prośbą o wpłacenie na konto(nr konta), przez pomyłkę skierowano do pana odszkodowanie za zalanie mieszkania...Powiedzmy że ja już nie mam tych pieniędzy.Moje pytanie brzmi: czy jestem zobowiązany do zwrócenia tej kwoty? mimo że wszystko było na moje nazwisko i adres ( no ale przez pomyłkę ) byłbym wdzięczny za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominika Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Jesteś zobowiązany do zwrotu i radzę zrobić to jak najszybciej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts