kuczka Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Witam , mój samochód został uszkodzony przez trakcje trolejbusowa , wszystko zgłoszone policja itp ,chodzi oto ze rzeczoznawca ocenił iż do malowania sa 3 elementy błotnik , pokrywa silnika , oraz dach plus wymiana szyby przedniej która jest oryginalna auto to Opel Astra 2000 rok lakier metalik zgodziłem się na kosztorys i kasa na konto a oni przysłali mi 850 zł i teraz moje pytanie czy to aby nie za mało za 3 elementy plus szyba jak mogę wycenić ta szkodę i jak starać się ewentualnie o wypłatę która pokryje ta naprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronco Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 np.wziąć wycenę z salonu opla i wysłać ją do pzu z żądaniem wyrównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 a najlepiej isc do salonu opla i naprawic na faktury - najprosciej i bezproblemowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczka Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Sprawa się trochę wyjaśniła TU przysłało mi kosztorys naprawy na 1851 zł lecz wypłaciło 851 ponieważ jak twierdzą mają podpisana umowę pomiędzy ubezpieczonym Linie trolejbusowe a TU franszyzę redukcyjna , czy ktoś może mi pomóc ???Mam się odwołać do jednych i drugich jakich użyć argumentów aby 1000 zł nie przepadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Brakujący tysiąc złotych powinno wypłacić Przedsiębiorstwo Trolejbusowe. Składanie odwołania do ubezpieczyciela z tego tytułu jest bezcelowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczka Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Dokładnie tak jak napisałeś PT wypłaciło mi 1000 zł bez żadnego problemu . Dziękuje wszystkim za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Szkodowy Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 kuczka wrote:Witam , mój samochód został uszkodzony przez trakcje trolejbusowa ,...a tak z ciekawości. Jak doszło do tego uszkodzenia? Próbowałeś podczepić się szelkami do trakcji?Przepraszam za odejście od tematu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi