Witam , mój samochód został uszkodzony przez trakcje trolejbusowa , wszystko zgłoszone policja itp ,chodzi oto ze rzeczoznawca ocenił iż do malowania sa 3 elementy błotnik , pokrywa silnika , oraz dach plus wymiana szyby przedniej która jest oryginalna auto to Opel Astra 2000 rok lakier metalik zgodziłem się na kosztorys i kasa na konto a oni przysłali mi 850 zł i teraz moje pytanie czy to aby nie za mało za 3 elementy plus szyba jak mogę wycenić ta szkodę i jak starać się ewentualnie o wypłatę która pokryje ta naprawę
Wypłata z polisy OC
Założył kuczka, 26 grudnia 2009 · 366 wyświetleń
np.wziąć wycenę z salonu opla i wysłać ją do pzu z żądaniem wyrównania
a najlepiej isc do salonu opla i naprawic na faktury - najprosciej i bezproblemowo:)
Sprawa się trochę wyjaśniła TU przysłało mi kosztorys naprawy na 1851 zł lecz wypłaciło 851 ponieważ jak twierdzą mają podpisana umowę pomiędzy ubezpieczonym Linie trolejbusowe a TU franszyzę redukcyjna , czy ktoś może mi pomóc ???
Mam się odwołać do jednych i drugich jakich użyć argumentów aby 1000 zł nie przepadło
Brakujący tysiąc złotych powinno wypłacić Przedsiębiorstwo Trolejbusowe. Składanie odwołania do ubezpieczyciela z tego tytułu jest bezcelowe.
Dokładnie tak jak napisałeś PT wypłaciło mi 1000 zł bez żadnego problemu .
Dziękuje wszystkim za pomoc .
kuczka napisał(a):
Witam , mój samochód został uszkodzony przez trakcje trolejbusowa ,
Przepraszam za odejście od tematu:)