Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

wypadek drogowy, dwoje poszkodowanych

civichb
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ponad tydzien temu zdarzyl sie wypadek drogowy w ktorym uczestniczylem ja wraz z zona. jakis gosc w nas wjechal. zderzenie czolowe. zona doznala drobnych otarc stracila przytomnosc na kilka chwil. i ma sltuczone zebra i mostek, w szpitalu w karcie informacyjnej nie zostal wpisany wstrzas mozgu, co przy utracie przytomnosci nastepuje.ja takze zostalem ranny, zlamanie kosci nosowej, przegrody nosowej, klika szwow, utrata przytomnosci( wstrzas mozgu( czego takze w karcie info nie zostalo napisane)

pytanie moje jest takie, czy moja zona moze domagac sie ubezpieczenia od sprawcy wypadku?

czy powinnismy jeden wniosek zlozyc jako malzenstwo, czy tez osobno.

i po jakim czasie dostaniemy notatke ze zdarzenia od policji,? poniewaz bez tego ani rusz...:( ( nie bylem jeszcze wzywany) wypadek byl 19.12.2009. bardzo prosze o jakas odpowiedz

Jeżeli mogę pomóc jeszcze raz to napewno składacie osobne wnioski a jeśli chcecie przyspieszyć notatkę policyjną to napiszcie wniosek do Komendanta placówki, która obsługiwała wypadek i oczywiście niech podpiszą się na kopii, że przyjęli ten wniosek a zobaczysz, że notatkę będziesz miał szybko-TO NA NICH DZIAŁA (SPRAWDZONE)

Zwykły wniosek napisany odręcznie lub wydrukowany z prośbą o wydanie kopii notatki policyjnej ze zdarzenia drogowego., które miało miejsce w dniu....w miejscowości.....a uczestnikami byli.......Pamiętajcie w 2 egz. i niech podpiszą, że odebrali to pismo. Pozdrawiam, napiszcie, jak zadziałało

nie wolno mi podawać linków, bo administrator forum czuwa i juz dostalam po głowie :P wniosek do policji to kilka zdań, jeśli daje bedzie walczyc o odszkodowanie to wzór wniosku do ubezpieczyciela tez mozna znaleźc online, poszukaj bloga o życiu po wypadku - tam jest wzór takiego wniosku - taki wstępny ;)