kawusia_84 Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Witam mam taki problem pracowalem prawie rok w restauracji w londynie u polaka nie bylem zatrudniony ani nie mialem nin praktycznie nie mialem nic znoszac towar spadlem ze chodow lamiac kostke w prawej nodze w dwoch miejscach mam srube wkrecona w jedna kosc i na drugiej mam blache i ponad 10 srub dowiedzialem sie ze moge ubiegac sie o odszkodowanie nawet bez nin i kontraktu czy mozecie mi udzielic jakichs informacji na ten temat?? Obecnie jestem w polsce noge mam jeszcze w gipsie ale w grudniu juz bede wracal do londynu ponioslem duze straty lepiej o nich nie mowic wiec prosze o rady podpowiedzi Dziekuje z gory Piotrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
L3sny Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Witam Oczywiscie mozesz sie domagac odszkodowania. Fakt, ze nie miales legalnej umowy nie ma tu znaczenia. Bedziesz jednak musial udowodnic, ze faktycznie pracowales u tego Polaka. Poza tym wazne sa szczegoly okolicznosci tego jak doszlo do tego poslizniecia. Jesli chodzi o straty to to sprawa utraconych zarobkow wyglada nieciekawie. Za duzo nie dostaniesz ale sama wartosc obrazen to kilka tysiecy Ł. Moze byc jeszcze rehabilitacja albo fizjoterapia. Na pierwszy rzut oka sprawa wyglada dobrze. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wypadekanglia.pl Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 witajw możliwościach dochodzenia odszkodowania niezmiernie ważne są okoliczności w jakich doszło do wypadku. Dlatego też dokładnie zastanów się i napisz kto Twoim zdaniem w sprawie zawinił? Jeżeli nie będziemy w stanie udowodnić, że wypadek spowodowany był przykładowo śliskimi schodami lub pozostawionym przedmiotem, a jedynie Twoją nieuwagą szans na uzyskanie odszkodowania praktycznie nie ma.Legalność pracy nie ma wpływu na roszczenie odszkodowawcze (o ile uda się udowodnić, że faktycznie pracowałeś w tym miejscu).pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts