Wypadek bez sprawcy

Założył vagerich, 4 stycznia 2010 · 330 wyświetleń

vagerich

Witam wszystkich

Jakiś czas temu miałem wypadek samochodowy (przy ciężkich warunkach atmosferycznych) jechałem droga szybkiego ruchu lewym pasem nagle z prawego pasa prawie przed maską gość bez kierunkowskaza zjechał na mój pas (chyba mnie nie zauważył) ja usiłując uniknąć wypadku zaczołem chamować niestety nawierzchnia była pokryta lekką warstwą śniegu wpadłem w poślizg obruciło mnie o 18o stopni i dobiłem lewym nadkolem do znaku . Sprawca czyli ten co mi zajechał droge pojechał dalej niestety nie zdazylem spisac jego nr. czy teraz oc lub ac ubezpieczy mi szkodę??

bochenek
jesli sprawca sie nie odnajdzie - co jest niestety prawie pewne, to zostaje Ci tylko zglosic szkode z AC (jesli je posiadasz). Innego odszkodowania nie dostaniesz niestety za auto
vagerich
zgłaszałem to do ac ale powiedzieli ze oni tego nie obejmuja ;/ czyli niciz odszkodowania?
himera
Sprawdź w OWU czy faktycznie jest takie wyłączenie nie opieraj się wyłącznie na ich odmowie ...
vagerich

niestety ale czytałem ze warta tego nie ubezpiecza ;/ jedynie jakby mi auto zalalo lub dobilbym do zwierzyny dzikiej to wtedy.

teraz to juz po sprawie auto naprawiłem z własnej kieszeni. z gory dzięki za odpowiedzi 😉