rafal i Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 4 lata temu miałem zabieg usunięcia dysku L-4 . Po operacji i rehabilitacji orzecznik ZUS uznał mnie za zdolnego do pracy . Podjąłem pracę w zakładzie pracy chronionej . W marcu 2009 uległem wypadkowi przy pracy. Po raz drugi wyskoczył mi ten sam dysk . Zakład pracy uznał mi to zdarzenie za wypadek przy pracy. Po wykorzystaniu 182 dni zasiłku chorobowego złożyłem wniosek o świadczenia rehabilitacyjne z tytułu wypadku przy pracy. ZUS mi tego nie uwzględnił , w uzasadnieniu podał brak urazu. Odwołałem się do sądu pracy czy mam szanse na wygranie. Kiedy i czy mogę skarżyć zakład pracy o odszkodowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur1 Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Po uznaniu wypadku przez sąd . Dlaczego chcesz skarżyć zakład o odszkodowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal i Posted January 6, 2010 Author Share Posted January 6, 2010 czytałem, że mam takie prawo.To dlaczego miałbym z niego nie skorzystać ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 Z pewnoscia masz na mysli jednorazowe odszkodowanie z tyt. wypadku przy pracy.Mozesz sie o nie starac w momencie calkowitego zakonczenia leczenia i rehabilitacji, oczywiscie po uzyskaniu pozytywnego orzeczenia w sądzie, czyli uznaniu przez sąd Twojego prawa do świadczen z tyt. wypadku przy pracy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts