kulkak1 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Proszę o informację w następującej sprawie.Mój synek w przedszkolu i doznał złamania nadkłykciowego.jakie mogę mieć roszczenia w do przedszkola. Myślę o nw są ubezpieczeni na 10000zł i podobno jest coś takiego jak oc przedszkola . Mam pytanie jak to załatwić biorąc?dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Ze zdarzenia powinna zostać spisana notatka służbowa wychowawcy / opiekuna. Szkodę z ubezpieczenia NNW należy zgłosić po zakończeniu leczenia, załączając dokumentację medyczną. Jeśli chodzi o ubezpieczenia OC przedszkola, to z tego co Pani napisała istnieje zaniedbanie ze strony opiekunów, a zatem istnieje odpowiedzialność przedszkola. Wysokość świadczeń z ubezpieczenia OC przedszkola powinna być zdecydowanie wyższa od tych z NNW. W przypadku pytań proszę o kontakt, stopka poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi