pawelfol Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Jeżeli to możliwe to proszę o pilną odpowiedź. Dzisiaj dostałem informację (od miłej Pani w Warcie), że niestety ich stawki za roboczogodziny a stawki autoryzowanego serwisu Forda (uszkodzony Ford Focus 2006r. produkcji, obowiązująca gwarancja i dlatego konieczność naprawy właśnie tam pod groźbą utraty gwarancji) są zdecydowanie różne i ja będę musiał pokryć różnicę w tych stawkach czyli ok. 1400zł. Szkoda likwidowana jest z OC sprawcy zdarzenia. Czy mają prawo mnie obciążyć tymi kosztami?? Próbowali mi odbić amortyzację ale sobie poradziłem teraz to. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blog Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 powinni uwzględnmić Twoje zdanie, masz do tego pełne prawo likwidacji szkody w serwisie,powiedz im żeby Ci na piśmie napisali, że odopwiadają za utratę gwarancji, jeżeli samochod nie bedzie remontowany w serwisie, powinno wystraczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelfol Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Witam, do ostatniej chwili stawiali się niemiłosiernie, ale ostatecznie pokryją pełną kwotę z faktury, gdyż tak stanowi prawo. Dodatkowo pokryją koszty wynajęcia samochodu zastępczego, ponieważ samochód był użyczony firmie. Warto się bić z Wartą bo szukają jeleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi