ewqa135 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Witam!Szukam porady prawnej w sprawie wypadku.Byłam pasażerką Fiata Seicento, kierowcą był mój narzeczony a śmierć w tym wypadku poniosła moja Babcia, która siedziała na tylnym siedzeniu. W skrócie opiszę przebieg wypadku:10 grudnia 2009 roku kierowca nieznanego pojazdu nie stosując się do oznakowania drogi wykonał manewr wyprzedzania przekraczając podwójną linię ciągłą i zjechał na przeciwległy pas ruchu zajeżdżając drogę jadącemu z przeciwka Seicentu, w wyniku czego doprowadził do uderzenia Seicenta w TIRA. W następstwie uderzenia moja Babcia zmarła, a sprawca zbiegł z miejsca zdarzenia.Policja sprawcy do tej pory nie znalazła i raczej nie widzą większych szans na znalezienie go.Moje pytanie brzmi: co z odszkodowaniem za śmierć mojej Babci oraz za obrażenia moje i mojego narzeczonego?Dostaniemy ubezpieczenie z AC i NNW, które dodatkowo sobie płaciliśmy ale co z OC sprawcy ?Słyszałam coś na temat Funduszu Gwarancyjnego ( UFG ).Bardzo proszę o poradę i ewentualne wskazówki co dalej robić by odzyskać odszkodowanie.Pozdrawiam,Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 wszystkie info znajdziesz tu: http://www.rzu.gov.pl/czesto-zadawane-pytania/ubezpieczenia-komunikacyjne-odpowiedzialnosci-cywilnej-oc-szkody-osobowe/Doznalem_szkody_osobowej_z_tym_ze_sprawca_wypadku_zbiegl_z_miejsca_zdarzenia_i_Policja_nie_ustalila_jego_tozsamosci_ani___1548 ale poczytaj i to: http://www.rzu.gov.pl/czesto-zadawane-pytania/ubezpieczenia-komunikacyjne-odpowiedzialnosci-cywilnej-oc-szkody-osobowe/Wobec_kogo_ponosi_odpowiedzialnosc_ubezpieczyciel_za_szkody_osobowe_na_podstawie_umowy_obowiazkowego_ubezpieczenia_odpow__1592 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi