lusia818 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Witam Państwa,Proszę o poradę w sprawie: przyszła odwilż , śnieg zaczął topniec i woda dostaje się pod ocieplenie ,przesiąka przez mury i dostaje się do mieszkania. Mam zalaną kuchnię, zniszczoną boazerię i meble kuchenne. W pokoju są położone regipsy, ściany są pełne zacieków- puchną, woda dostaje się pod parkiet. Zgłosiłam sprawę u zarządcy. Zarządca stwierdził że nic nie może zrobic dopóki się nie ociepli czyli do wiosny!!!! Mieszkanie mam ubezpieczone, ale znając ubezpieczyciela nie będzie chciał pokryc rzeczywistych strat. Nie wiem czy mam wezwac rzeczoznawcę i jeśli tak to jakiego. Proszę o pomoc co mam zrobic i gdzie mam się zwrócic.Z góry dziękuję. Lucyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawa Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłosić się do TU po odszkodowanie. Jak nie wystarczy - brać firmę która wykona kosztorys i wystawi fakturę VATNa podstawie Rachunku czy tez faktury TU zapłaci należne odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi