Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Która firma najlepsza? - Łódź

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

dwa miesiące temu miałam wypadek samochodowy. Kierowca wymusił pierwszeństwo. Tydzień leżałam w szpitalu, jestem na zwolnieniu.

Poszukuję kompetentnej firmy z okolic Łodzi, która mogłaby się zająć moją sprawą.

Szukałam już w internecie, ale nie mogę się zdecydować.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Cześć,w Łodzi uważam najlepiej skorzystać z normalnej kancelarii, ja tak zrobiłem wyszło szybciej z załatwieniem sprawy i wcale nie było drogo (zresztą nie było żadnych opłat wstępnych, a jednak zakłady ubezpieczen bardziej liczą sie z radcą czy adwokatem, takie mam doświadczenie Pozdrawiam

• 2 lata później...
Temat jest już stary jednak pozwolę wypowiedzieć się na niego, może ktoś będzie zainteresowany. W zeszłym roku miałam wypadek komunikacyjny, w którym doznałam poważnego urazu kręgosłupa oraz licznych potłuczeń. W ośrodku rehabilitacyjnym, do którego chodziłam po tym zdarzeniu, jedna z pacjentek powiedziała mi o łódzkiej kancelarii Sokrates. Miałam pewne wątpliwości, ponieważ myślałam,że to gra nie warta świeczki, że więcej zapłacę kancelarii za zajęcie się tą sprawą niż uda mi się wywalczyć. Dopiero po dwóch czy trzech miesiącach mąż namówił mnie żebym jednak zadzwoniła, ponieważ nie ukrywam, wciąż miałam żal do sprawcy wypadku, w końcu przez niego nie mogłam pracować a w domu się nie przelewało... Firma okazała się bardzo solidna:) Kwota, którą otrzymałam była dla mnie satysfakcjonująca a i cała sprawa została załatwiona bardzo szybko. Sprawę załatwiałam z bardzo miłą panią, która przyjechała do mnie do domu. Gdyby ktoś był zainteresowany to namiar na tą panią 668044242, może i Wam będzie mogła pomóc. Pozdrawiam

dartanians wrote:
Nasze portfolio:
Nie koncentrujemy się na przyjęciu jak największej liczby spraw lecz na uzyskaniu jak najwyższych świadczeń w każdej sprawie realnie wpływając na ich wysokość. Często bowiem firmy opierają się na ilości spraw ograniczając się do przyjęcia minimalnej wypłaty zaoferowanej przez zakład ubezpieczeń.
Na wysokość uzyskanych świadczeń znacząco wpływa opinia ubezpieczycieli o pełnomocniku. Liczne, wygrane procesy na drodze sądowej powodują, iż ubezpieczyciele mają świadomość, że brak zapłaty należnego świadczenia w postępowaniu przedsądowym skutkować będzie skierowaniem sprawy na drogę sądową i narazi towarzystwo na dalsze koszty. To daje nam bardzo silne argumenty w konfrontacji z towarzystwami ubezpieczeń i sprawia, że nasze działania okazały się skuteczne w 100% przyjętych spraw.
Gwarantujemy przejrzyste zasady współpracy i uzyskanie maksymalnego możliwego zadośćuczynienia i odszkodowania lub innych świadczeń odszkodowawczych.
dartanians@wp.pl
Proszę w takim razie się pochwalić jaka jest najwyższa wywalczona kwota przez ,,Waszą'' kancelarie. To pozwoli podtrzymać tezę, że zawsze walczycie o najwyższe świadczenia.

• 1 miesiąc temu...
Witam, moim zdaniem rejonizacja nie ma tutaj kompletnie znaczenia. Liczą się osiągnięcia i indywidualne podejście do sprawy za rozsądnym wynarodzeniem. Komunikacja osobista nic nie wniesie do sprawy, gdyż te same informacje mogą być sprzekazywane na odległość..

Centrum Polska wrote:

Witam, moim zdaniem rejonizacja nie ma tutaj kompletnie znaczenia. Liczą się osiągnięcia i indywidualne podejście do sprawy za rozsądnym wynarodzeniem. Komunikacja osobista nic nie wniesie do sprawy, gdyż te same informacje mogą być sprzekazywane na odległość..

Zgadzam się z Panem Mariuszem nie odległość jest decydującym czynnikiem przy wyborze pełnomocnika ale jego rzetelność, doświadczenie, skuteczność a przy tym rozsądna prowizja.

• 1 rok później...
  • 10 miesięcy temu...
Ze swojej strony polecić mogę MK-Finanse. Wniosą za nas sprawę do sądu pokrywając koszty albo zapłacą od razu jezeli wybierzemy opcję cesji wierzytelności. Również zajmują się sprawami nawet do 3 lat wstecz.

• 9 miesięcy temu...
Ale wyścig szczurów .. walka o poszkodowanego za wszelką cenę .. " a my jesteśmy najlepsi !!! " ..... a my mamy to !!! ... a my mamy tamto !!!! a my mamy najlepszych adwokatów .....i w ogóle jesteśmy najlepsi , najładniejsi ... itd itd żenada !! Tak na prawdę proszę Państwa Poszkodowanych uwierzcie mi że każda firma odszkodowawcza czy kancelaria może powiedzieć o sobie to samo . Krowa im więcej ryczy tym mniej mleka daje!! Opierajcie sie najlepiej na opiniach osób które już korzystały z takich firm i słuchajcie co o tych firmach mówią. Forum traktujcie tylko jako wiedzę i informacje a nie dawajcie się złapać na haczyk agentom łowiącym poszkodowanych dla prowizji.

ostatnisprawiedliwy wrote:

Ze swojej strony polecić mogę MK-Finanse. Wniosą za nas sprawę do sądu pokrywając koszty albo zapłacą od razu jezeli wybierzemy opcję cesji wierzytelności. Również zajmują się sprawami nawet do 3 lat wstecz.

Większość kancelarii zajmuje sie sprawami do 20 lat wstecz !!! więc te trzy lata jakoś blado wypadły !!

budrys70 wrote:

ostatnisprawiedliwy wrote:

Większość kancelarii zajmuje sie sprawami do 20 lat wstecz !!! więc te trzy lata jakoś blado wypadły !!

Większość z tych które nie znają przepisów o przedawnieniu. Jeśli będzie sprawa wypadku z 1995 r. i nic dotychczas nie było robione to nawet "lider branży", pionier odszkodowań nic nie pomoże bo sprawa jest przedawniona :)

Masło maślane ....skoro piszę że 20 lat wstecz to chyba łatwo policzyć Panie Andrzeju Gryczka , że można cofnąć sie do wypadków do 1995 roku!! A wszystkie wypadki wcześniejsze przedawniły się . A dokładnie mówiąc chodzi o Ustawę z dnia 10 sierpnia 2007 roku która wprowadziła 20 letni okres przedawnienia dla wypadków drogowych ( nie kolizjii) jeżeli znawcy tematu wiedzą o co chodzi. Także Panie Odszkodowania PCO są jeszcze oprócz Pana kilka innych osób i kancelarii które znają przepisy . Pozdrawiam.

Masło maślane ....skoro piszę że 20 lat wstecz to chyba łatwo policzyć Panie Andrzeju Gryczka , że można cofnąć sie do wypadków do 1995 roku!! A wszystkie wypadki wcześniejsze przedawniły się . A dokładnie mówiąc chodzi o Ustawę z dnia 10 sierpnia 2007 roku która wprowadziła 20 letni okres przedawnienia dla wypadków drogowych ( nie kolizjii) jeżeli znawcy tematu wiedzą o co chodzi. Także Panie Odszkodowania PCO są jeszcze oprócz Pana kilka innych osób i kancelarii które znają przepisy . Pozdrawiam.

budrys70 wrote:

Masło maślane ....skoro piszę że 20 lat wstecz to chyba łatwo policzyć Panie Andrzeju Gryczka , że można cofnąć sie do wypadków do 1995 roku!! .

Panie Budrys proszę podać przepis, który pozwala Panu cofnąć się o 20 lat jeśli chodzi o szkody???

• 4 miesiące temu...
RadekSzatkowski_DRB wrote:
Termin przedawnienia jest określony na 20 lat dla zdarzeń po 10.08.1997r. dla spraw określonych jako wypadek, czyli hospitalizacja powyżej 7 dni
Nieprawda - kwalifikacja zdarzenia nie zależy od długości hospitalizacji a od zakresu doznanych obrażeń. Poszkodowany może mieć złamaną rękę/nogę a być w szpitalu poniżej 7 dni. Według opinii eksperta DRB takie zdarzenie nie będzie wypadkiem/przestępstwem a jedynie kolizją/wykroczeniem :) I na odwrót - poszkodowany może doznać drobnych obrażeń ciała a leżeć w szpitalu powyżej 7 dni.
Dla błędów lekarskich jest okres przedawnienia 3 lata od momentu stwierdzenia tegoż błędu lub ostatniego kontaktu z ubezpieczycielem sprawcy
O co chodzi z tym kontaktem, tego nie wiem. Myślę, że chodzi Panu o przerwanie terminu przedawnienia, w przypadku czynności, o których mowa w art. 819 kc.
Dla spraw majątkowych oraz kolizji okres przedawnienia wynosi 3 lata od zdarzenia. Działamy na terenie całej Polski, jak również w krajach UE.
Nieprawda - nie 3 lata od zdarzenia, tylko 3 lata od dnia, w którym poszkodowany dowiedział się o szkodzie i o osobie obowiązanej do jej naprawienia. To jest istotna różnica, gdyż od zdarzenia nie może upłynąć więcej niż 10 lat (a nie 3).

• 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...
  • 1 rok później...
Mam pytanie odnośnie roszczeń w sądzie. Będę raczej musiał pozwać swojego byłego pracodawce o odszkodowanie za wypadek w pracy. Czy jeśli biorę do tego firmę to muszę jeszcze coś płacić za adwokata w sądzie czy w zasadzie mnie to już nie dotyczy bo t oni wszystko załatwiają? Czy faktycznie muszę brać kogoś blisko mojego miejsca zamieszkania czy może lepiej wziąć z dużego miasta bo jednak to większa renoma?

Szanowny Panie,

w przypadku wyboru pełnomocnika do likwidacji szkód znaczenia ma oczywiście skuteczność działania, długotrwałość prowadzenia działalności na rynku odszkodowawczym, doświadczenie i zakres pomocy. Miejsce prowadzenia działalności jest w tym przypadku drugorzędne, ze względu na możliwości komunikacji telefonicznej, elektronicznej lub listownej. Wiele firm posiada także regionalnych przedstawicieli, którzy mogą spotkać się z Panem w miejscu zamieszkania i pozyskać niezbędne do współpracy dokumenty.

Dla Poszkodowanego znaczenie będą mieć również warunki takiej współpracy i oczywiście wynagrodzenie pełnomocnika. Jednym z decydujących czynników może być również możliwość reprezentacji sądowej (w postępowaniu karnym, wyjaśniającym czy w sądzie pracy) oraz możliwość pokrycia kosztów sądowych za Klienta. Należy pamiętać, że skierowanie roszczeń na drogę postępowania sądowego wiąże się z koniecznością opłat sądowych od pozwu, opłat za biegłego (lub biegłych, w zależności od ich ilości), także koszty reprezentacji prawnej lub koszty zastępstwa procesowego w przypadku oddalenia powództwa. Jeśli kancelaria odszkodowawcza będzie w stanie pokryć za Pana takie koszty, to kierując roszczeń do sądu nie ponosi Pan za to odpowiedzialności finansowej. Szukając pełnomocnika dobrze zwrócić uwagę na wszystkie powyższe czynniki. Więcej może Pan przeczytać także w poradniku: https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/pelnomocnik-procesowy-w-postepowaniu-o-odszkodowanie/

W przypadku dalszych pytań - pozostajemy do dyspozycji,

Pozdrawiam

Marta Sordon

Pozdrawiam

Marta Sordon

Campter Odszkodowania

tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec

www.campter.pl

Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania

• 4 lata później...