aau Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 WitamMój syn brał 13.10 udział w kolizji: jechał na wprost drogą główną, kiedy jadący z naprzeciwka samochód skręcił w lewo, prosto w niego. Okazało się, że sprawca jest ubezpieczony w firmie HDI, od której to firmy doczekałem się wczoraj protokołu oceny technicznej pojazdu (jest to VW Golf IV 1.9 tdi z 1999r.). Auto jest w stanie krytycznym: środkowy i przedni słupek z lewej strony są wygięte, tak samo jak lewe drzwi (przód i tył), próg, oba błotniki, oba nadkola z lewej strony (+koła i felgi), obręcze 3 kół + porysowany lakier właściwie na całym samochodzie. Wczoraj rano zadzwoniłem do w/w firmy z pytaniem co dalej, otrzymałem odpowiedź, że zastanawiają się, czy auto skierować do kasacji, czy pokryć koszty naprawy. Popołudniu okazało się, że chcą mi zapłacić 7000zł. Co mogę zrobić, żeby zmusić ich do kasacji samochodu? Nie jest to już auto bezpieczne, choć takie było, nie chcę więc nim jeździć a na jego sprzedaży tylko stracę. Jak można rozwiązać taką sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blog Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 uznano szkodę całkowitą?wrak możesz sprzedać Ty lub ubepzieczyciel, szkoda całkowita jednak nie jest dla Ciebie pomyślna, zastqanów się raz jeszcze, bo wyremontowane auto mozna zawsze sprzedaćtymbardziej ze auto nie takie stare.ile wynoszą koszty naprawy według hdi? a wycena pojazdu i wraku (jeżeli to szkoda całkowita) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi