Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Compensa "Bolero, wysokość wyłaty z polisty po smierci ubezpieczonego?

Sihaj
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mój ojciec miał wykupioną w ubezpieczalni Compensa polisę o nazwie Bolero, zdarzył się nieszczęśliwy wypadek i ojciec zmarł.

Moje pytanie brzmi jak wygląda wypłacanie pieniędzy prze Compensę w jakiej wysokości wypłacają ?

Rozumiem że jest to zależne od sumy zebranych wcześniej przez ojca składek...ale w jaki sposób jest to wyliczane bo z polisy trudno mi się w tym połapać.

Dokładnie chodzi o to ze złożyłem już wniosek o wypłatę odszkodowania i dostałem list zwrotny od Compensty że przeleją mi pieniądze na konto...ale przeleją dokładnie wartość pieniędzy zebranych przez ojca jako składki.

Czy nie jest tak ze na wypadek śmierci powinni wypłacić większą sumę pieniędzy niż tylko te zebrane przez okres opłacania polisy

Po drugie w ich odpowiedzi nie było ani słowa o nieszczęśliwym wypadku a wiem że PZU przynajmniej wypłaca dużą sumę za nieszczęśliwy wypadek a Compensa nic ??? jak to jest? Przecież wypełniałem specjalny druk, który tego dotyczył...

Prosze o szybka odpowiedź bo mam tylko 14 dni do złożenia odwołania

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Trzeba zapoznać się z OWU ubezpieczenia i określonymi kwotami za nieszczęśliwy wypadek. Jeśli był to wypadek komunikacyjny należy likwidować szkodę również z polisy OC sprawcy.