matti Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Siemano!złamałem kość piszczelową stawu kostkowego bez przemieszczeń było to 09.01.2010r. jeździłem na nartach i niefortunnie skoczyłem i chciałem się was poradzić09.01.10r. byłem w szpitalu założyli mi na całą nogę szynę i powiedzieli że na kontrole mam przyjechać 14.01.10r. i 6 tyg.w gipsie mam mieć nogęprzyjechałem 14 skrócili mi gips poniżej kolana i kazali przyjechać 21.01.10r.przyjechałem 21 i na zdjęciu wyszło że mam złamaną nogę i znów mi kazali 11 lutego 2010r. przyjechać.. i mam pytania czy 11 lutego ściągną mi gips?i czy te 2 tyg w szynie też się liczą w tych 6 tyg.?czy mogę w tym sezonie jak mi ściągną gips jeździć na nartach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 6 tyg licz w gipsie a nie razem z szyną.;-( I chyba nie masz co liczyc ,że ci zdejmą gips i jazdę na nartach musisz sobie odpuścic w tym sezonie. Cierpliwosci, a jak bedziesz w lutym u lekarza dopytaj sie o rokowania leczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 alawpr wrote: 6 tyg licz w gipsie a nie razem z szyną.;-( I chyba nie masz co liczyc ,że ci zdejmą gips i jazdę na nartach musisz sobie odpuścic w tym sezonie. Cierpliwosci, a jak bedziesz w lutym u lekarza dopytaj sie o rokowania leczenia. Wg mnie 6 tygodni powinno być liczone z szyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Ja zrozumiałam że pierwsza była szyna a później gips i zalecenie 6 tyg, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Tak gdy zakładali szynę 09.01 powiedzieli że 6 tygodni czyli od 09.01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Ps.Ja mam 12 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 matti wrote: Ps.Ja mam 12 lat To zrośniesz się migusiem! Mam pytanie dotyczące szczegółów złamania. Masz złamaną kostkę na koncu piszczela czy strzałki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Doktor powiedział tylko że mam złamaną piszczel w stawie kostkowym bez przemieszczeń ale 11 lutego się go wszystko wypytam co do szczegółu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Będziesz u lekarza i wszystkiego sie dowiesz.Początki sa ciężkie bo człowiek nie wie co go czeka.Jesteś młodym człowiekiem to szybko sie zrośniesz i zapomisz o wszystkim. Trymaj sie i zycze szybkiego zrostu i powrotu na narty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 A tak nawiasem mówiąc na ile odszkodowania mogę liczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 matti wrote: A tak nawiasem mówiąc na ile odszkodowania mogę liczyć A jaką masz polisę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Niewiem.A jak ja jestem przy mamie ubezpieczony w krusie to odszkodowanie należny mi się ??napiszcie na ile moge liczyć np 100zł-600zł ok Ps. dziś byłem u lekarza i dał mi jeszcze na 2 tyg gips bo mówi boi się że przyjade znowu bo będzie mnie noga boleć dzięki pozdrawiam Matti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ania1661348223 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Mati ale jak piszesz że masz 12 lat to masz ubezpieczenie w szkole pewnie.Ale to wszystko zależy od komisji lekarskiej,a potem od wysokości skladki.Kolega mial w wypadku złamaną nogę dostał ze szkoly ok.700 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Matti. Podejrzewam, że ubezpieczenie przy Mamie w Krus dotyczy możliwości leczenia się przez Ciebie (chyba, że masz jakąś extra polisę). Przypuszczam, że być może należy Ci się kasa z ubezpieczenia w szkole. Jaka to jest kwota to powie ci to ktoś kto w Twojej szkole zajmuje się zawarciem ubezpieczenia. Pozdrawiam i trzymaj się cieplo. Dodatkowe dwa tygodnie w gipsie są do wytrzymania a dalej to już z górki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 lillaKorn dr powiedział że już mam z górki tylko on się boi bo później wiesz jak może być jepiej 2 tyg niż 2 mies No ja też tak liczyłem że mi się nienależy jedynie ze szkoły a w szkole może być 120 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 może dają wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielona1 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 witammam pytanko, jestem po wypadku samochodowym gdzie doznałam wielu złamań kości udowej,barku i ramienia,obojczyka,żeber, i kości podudzia łącznie ze stawem skokowym(złamanie otwarte piszczeli i strzałki). wypadek miałam pod koniec września 2009 i do dnia dzisiejszego chodzę o kulach, pozostałe kości chyba się pozrastały ale kości podudzia nie.wieloodłamowe złamanie kości piszczelowej / strzałkowej nastawione i ustabilizowane płytą AXSOS.jak długo trwa zrost takiego złamania, następną wizytę lekarska mam pod koniec kwietnia i czyta wizyta będzie ok to znaczy zrost będzie czy nie , proszę o odpowiedź bo dostaje już obłędu POZDRAWIAM DZIĘKUJE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielona1 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 witammam pytanko, jestem po wypadku samochodowym gdzie doznałam wielu złamań kości udowej,barku i ramienia,obojczyka,żeber, i kości podudzia łącznie ze stawem skokowym(złamanie otwarte piszczeli i strzałki). wypadek miałam pod koniec września 2009 i do dnia dzisiejszego chodzę o kulach, pozostałe kości chyba się pozrastały ale kości podudzia nie.wieloodłamowe złamanie kości piszczelowej / strzałkowej nastawione i ustabilizowane płytą AXSOS.jak długo trwa zrost takiego złamania, następną wizytę lekarska mam pod koniec kwietnia i czyta wizyta będzie ok to znaczy zrost będzie czy nie , proszę o odpowiedź bo dostaje już obłędu POZDRAWIAM DZIĘKUJE i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Zielona1 -witaj.Nikt z nas nie odpowie ci na pytanie czy bedzie zrost. Kosci piszczelowe to takie paskudy które potrafią nas wyprowadzic z równowagi, gdyż są to najgorsze kosci do zrastania.Dla nas polamańców najwazniejsy jest czas i cierpliwośc,dużo cierpliwości. Kośc piszczelową złamałam w maju 2009 i dopiero teraz ucze chodzic sie bez kul. Na zrost piszczeli czekałam 7 miesięcy,wspomagano mnie komorkami macierzystymi które podawano mi w miejsce złamania gdyż zrost się zatrzymał i nie chcial dalej iśc.Jesteś zespolona to już polowa sukcesu. Do kwietnia masz jeszcze trochę czasu więc myślę ,ze już będzie dobrze. Napisałaś że,, pozostałe kości chyba się pozrastały'' .Czemu napisałas-chyba?Już tyle za tobą ,to teraz tylko będzie lepiej. Życzę ci DUŻO cierpliwości, bo połamańcom jest ona niezbędna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielona1 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 witamdlaczego pisze ze chyba się pozrastały gdyż zaczęłam chodzić z kulami i nie mam bólu a ortopeda powiedział ze nie może tak mnie prześwietlać bo to też źle wpływa na mój organizm np. bardzo wypadają mi włosy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Wypadanie włosow to przypadłośc polamańca,wiele osób mialo ten problem.Spowodowane jest to narkozą lub znieczuleniem ktore bylo aplikowane do zabiegów,stresem zwiazanym z zaistnialą sytuacją,lekami ktore łykamy. Dziewczyny polecały Skrzypowitę i naprawdę po niej widac było efekty. Kiedyś na forum liczylismy nasze przeswietlenia RTG i wynik był taki ,że niektórzy z nas mieli ich około 20-tu a nawet wiecej.Przeswietlenie jest jedynym dowodem na to czy zrost idzie ,czy się nie zatrzymal ,czy nie ma powiklań w formir zrostu rzekomego. Gdyby nie RTG robione przy każdej wizycie lekarze by nie wykryli zatrzymania zrostu i pewnie do dziś bym miała problem ze zrostem. Ale jestes pod opieką lekarza a ten pewnie wie co robi. Choc znając przypadki innych osob na forum wliczając moje, kazdy z nas szukał konsultacji u innych ortopedów.Czekaj spokojnie na kontrolę i RTG.Wiem ,że masz już dosyc tej sytuacji, jak każdy kto się połamał, ale nie ma innej rady -trzeba czekac.Przyjdzie ten dzień ,że sie zrośniesz i będziesz nówka sztuka. Pozdrawiam cię serdecznie i życzę ci tsunami odżywczej kostniny, jak to nasza kolezanka z forum LillaKorn mówi;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielona1 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 alawpr- dziękuje ci bardzo za takie słowa, są bardzo mi potrzebne i nie tylko mi. faktycznie po wypadku miałam kilka operacji, ponieważ nie mogli zrobić jednej o odpływałam i te znieczulenia i potem śpiączka i przez miesiąc podawanie morfiny chyba teraz odbija się na innym. obecnie nie przyjmuje leków ale tak jak pisałaś stres, nerwy bo człowiek chce już zaraz a tu nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Zielona1 zaglądaj na forum bo to dobra psychoterapia;-) tu są ludzie tacy jak ty.Wszyscy wiemy jak to jest jak człowiek czeka na to aż będzie dobrze , zrosnie się i zapomni o tym wszystkim i powróci do tego co było przed. Tyle juz przeszłas ,to teraz to już naprawde niewiele ci pozostało.Czekaj kochana na zroscik.Ten stan nie będzie trwał wiecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Kacper a jakie on miał złamanię?? co dostał 700zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Zielona1! Swoją ilością złamań mogłabyś obdzielić parę osób. Brrr. Trzymam kciuki za wszystkie Twoje zrosty i życzę niezmiennie przypływu tsunami ożywczej kostniny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielona1 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 DZIĘKUJE BARDZO DZIĘKUJE i faktycznie to forum jest dobrą psychoterapią. Na początku jak się wybudziłam ze śpiączki podobno tłumaczono mi o wypadku ale nie brałam sobie tego na poważnie potem doszło do mnie wszystko i byłam jak zombi tzn tylko leżenie i myśli natomiast teraz nadal nic ie pamiętam z wypadku i po ale sama ta świadomość dobija i wspomnienia z przeszłości to tęsknota POZDRAWIAM WAS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Zielona1 już tyle za tobą.Będzie tylko lepiej.-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 zielona1 no teraz dla ciebie to już z górki po tym co przeszłaś wypadek był dawno teraz jest inaczej trzeba myśleć pozytywnie POZDRO I WRACAJ DO ZDROWIA SZYBKO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Ja już nie mogę się doczekać 25 lutego i ściągnięcie gipsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 matti wrote: Ja już nie mogę się doczekać 25 lutego i ściągnięcie gipsu Nie dziwię Ci się. Jescze tylko tydzień i nózia (o ile wszystko będzie ok.) będzie uwolniona! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi