marciniak Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam.Mam owe pytanie, miałem wypadek w 2007 roku zgineło dziecko(nie moje sprawcy) sytuacja wyglądała następująco, wypadek-helikopter zabiera mnie do szpitala, z otwartą czaszką(skutek wypadku) na sale operacyjną, 12 dni pod respiratorem-lekarze nie mogli mnie wybudzić, po 2 dniach zjawia się przedstawiciel Votum u mnie, ok nie byłem wstanie myśleć(podpisałem umowę) skutek tego wypadku-epilepsja, cerebrastenia pourazowa, 2 krwiaki jeden to wiem że śródmózgowy, niedosłuch lewostronny, przeczulica skóry, aha i jeszcze jedno w 4 miejscach mam wstawione blachy(w głowie), interesuje mnie jedno czy jak sprawa została rozpoczęta w 2008 roku(cywilna) i o sumę ok 250 tyś. zł czy można złożyć jakiś wniosek albo coś innego o podniesienie tej kwoty do ok 300 tyś. euro odszkodowania i o rentę??Drugie pytanie, firma Votum poleciła mi kancelarię-ale w aneksie mam takie cos:Kancelaria po rozliczeniu kosztów wynikających z niniejszej umowy wystawi Zleceniodawcy fakturę Vat na zasądzone koszty zastępstwa procesowego oraz notę obciążeniową uwzględniającą ewentualne koszty związane z prowadzeniem sprawy wskazane w punkcie ... Pozostała po rozliczeniu kwota uzyskanego świadczenia zostanie przekazana przez Kancelarie do Votum w terminie 14 dni od daty ich wpływu na konto Kancelarii w celu rozliczenia wynikającego z umowy Zleceniodawcy z tym podmiotem. i właśnie nie wiem czy dobrze myślę, firma votum coś mi tam kasy z zadość uczynienia powiedzmy dała(z tego co wiem już, to z własnej strony towarzystwo ubezpieczeniowe to wypłaciło nie votum walczyło) kiedy chciałem więcej kasy z odszkodowania to mi powiedzieli że oni się tym nie zajmują i trzeba sprawę cywilną założyć,ok, dali mi jakąś kancelarie. Pytanie ja tej kancelarii co polecili z firmy votum płace jakaś tam kwotę a po co mi te votum?? Żeby zgarneli 20% jeszcze za nic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Z tego wynika, że kancelaria potrąci koszty, a firma Votum być może jeszcze prowizję. Niestety trzeba uważać przy takich firmach co się podpisuje. Oczywiście może Pan wnieść o podniesienie kwoty zadośćuczynienia i renty (o ile są przesłanki do ich żądania). Warto skosultować się z innymi prawnikami oraz z osobą prowadzącą Pan sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi