krokodyl Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Witam serdecznie w zeszlym roku zginela mi najblizsza osoba w wypadku drogowym byla sprawa karna ktora juz sie zakonczyla.dodam ze osoba poszkodowana ktora zginela prowadzila sdamochod osobowy jako kierowca.Adwokat moj chcial zalozyc teraz nastepna sprawe z powodztwa cywilnego o odszkodowanie oc mowil ze powinno sie nalezec okolo 60-70.000 tysiecy.......Przyczym niewiem czy sparwa powinna byc zakladana czy nie lepiej polubownie, sprawca byl ubezpieczony w PZU.Drugie moje pytanie czy kwota 60-70 tysiecy jest dobra kwota za wypadek gdzie zginela osoba(zycie ludzkie chyba jest niewiele warte w polsce.) gdzie dodam ze sytuacja rodzinna zostala pogorszona osoba ktora zginel w wypadku zarabiala jeszcze raz tyle co jej maz, jest tez syn pelnoletni ktory nie pracuje jedynie sie uczy i mieszkal razem z osoba ktora zginela w wypadku.Z gory dziekuje za pomoc nie jestem biegly w tych sprawach wiec za kazda informacje bede wdzieczny.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
rachala51 Posted November 5, 2007 Share Posted November 5, 2007 odzskodowanie za wypadek smiertelny jest wyplatą jednorazową i mozna dochodzic wyzszych sum. Zwlaszcza jezeli osoba zmarła utrzymywała dom. Podpowiem ze jezeli syn jest pelnoletni i uczy sie nalezy mu sie renta odszkodowawcza ale z polisy oc sprawcy czy adwokat tego nie proponował? Druga sprawa czy Panstwo udokumentowali pogorszoną sytuacje rodzinną adwokatowi. Jeszcze jedno wyplata odszkodowania nalezy sie kazdej z osob bliskich w lini prostej zmarlej/go. a wiec wspolmalzonek i dzieci ewentualnie osoby ktore zaswiadzca ze byly na utrzymaniu zmarlej/go Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now