ashik666 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Witam. Za parę dni kończę leczenie po wypadku komunikacyjnym i będę składał wniosek o odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu w PZU Zycie (dodatkowe grupowe ubezpieczenie które płaciłem w zakładzie pracy). Na zwolnieniu byłem ponad 5 miesięcy, wiec na pewno bedę wzywany na komisje lekarską. Czy prócz dokumentacji medycznej składanej wraz z wnioskiem jest sens składać dokumentacje od psychologa i psychiatry ?? Czy komisja lekarska będzie to brać pod uwagę ? Leczyłem się i nadal leczę u psychologa i psychiatry (strach przed jazda samochodem, kłopoty ze snem, ogólne załamanie, po wypadku mam uszkodzone oko, słabo na nie wiedzę, stresuje się powrotem do pracy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashik666 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Może sam sobie odpowiedziałem. Znalazłem to w Tabelach norm oceny procentowej trwałego uszczerbku na zdrowiu PZu Życie: 10. Nerwice i inne utrwalone skargi subiektywne powstałew następstwie urazów czaszkowo-mózgowych lub pocieżkim uszkodzenia ciała:a) skargi subiektywne związane z urazem głowy lub z ciężkimuszkodzeniem innych części ciała w zależności od stopniazaburzeñ (nawracające bóle i zawroty głowy, męczliwość,nadpobudliwość,osłabienie pamięci, trudności w skupieniuuwagi, bezsenność itp.) ....................................................... 1-5 %b) zespół stresu pourazowego, utrwalone nerwice związanez urazem czaszkowo-mózgowym lub po cięźkim uszkodzeniuciała – w zależnooeci od stopnia zaburzeñ, wymagającestałego leczenia psychiatrycznego .......................... 5-20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashik666 Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 czyli należałoby najpierw złożyć wniosek o odszkodowanie do PZU Zycie z dokumentacją medyczną za uszczerbek na zdrowiu - fizyczny.A po zakończeniu leczenia u psychiatry powtórnie złozyć wniosek o odszkodowanie do PZU Zycie ale z dokumentacją od psychiatry i psychologa ?? czy po prostu muszę złożyć wszystko razem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashik666 Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Złożyłem na razie tylko wniosek o odszkodowanie na zdrowiu fizycznym. Jak zakończę leczenie u psychiatry to złożę jeszcze raz wniosek i dopnę tylko dokumentację od psychiatry. Zobaczymy czy nie będą się czepiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi