Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

potwierdzenie nieprawdy przez bhp-owca

tigra
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Problem mój polega na tym że behapówka która robiła protokół powypadkowy to rodzina pracodawcy. PIP stwierdził winę pracodawcy i nakazał mu sporządzić protokół powyp. ten nałgał tam ile wlezie i nie uznał zdarzenia za wypadek przy pracy.

czy takiemu BHP można zarzucić nierzetelne i niezgodne z prawdą spisanie protokółu i czy gdzieś można się na takiego delikwenta poskarżyć i co dalej z tym protokołem? z góry dzięki za odpowiedź

Witam nie orientuję się co można zrobić z takim behapowcem ale i tak duże osiągnięcie ze PIP stwierdził "winę pracodawcy" jak to pewnie zauważą dziewczyny z forum to napiszą Ci że nie mówi się o winie pracodawcy tylko przyczynach wypadku , ja wojuję z pip i pracodawcą już prawie pół roku i pip przyznał racje ,że pracodawca naruszył przepisy KP ,bezpieczeństwa i higieny pracy ale na dzisiejszy dzień nic z tego nie wynika więc czeka mnie zgłoszenie do sądu pracy o sprostowanie protokołu. Twój przypadek to kolejne potwierdzenie tego iż behapowcy twardo stoją po stronie pracodawcy czy to jest rodzina czy też nie i starają się zatuszować wszystko coby miało postawić pracodawcę w złym świetle.Niestety taka rzeczywistość.ale jeżeli protokół jest na Twoją korzyść i wszystko poszło po Twojej myśli nie mścij się "kij ma dwa końce" pamiętaj! przyjdzie czas i na behapówkę z Twojej firmy:)