tigra Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam serdecznieProblem mój polega na tym że behapówka która robiła protokół powypadkowy to rodzina pracodawcy. PIP stwierdził winę pracodawcy i nakazał mu sporządzić protokół powyp. ten nałgał tam ile wlezie i nie uznał zdarzenia za wypadek przy pracy.czy takiemu BHP można zarzucić nierzetelne i niezgodne z prawdą spisanie protokółu i czy gdzieś można się na takiego delikwenta poskarżyć i co dalej z tym protokołem? z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malagoska Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Witam nie orientuję się co można zrobić z takim behapowcem ale i tak duże osiągnięcie ze PIP stwierdził "winę pracodawcy" jak to pewnie zauważą dziewczyny z forum to napiszą Ci że nie mówi się o winie pracodawcy tylko przyczynach wypadku , ja wojuję z pip i pracodawcą już prawie pół roku i pip przyznał racje ,że pracodawca naruszył przepisy KP ,bezpieczeństwa i higieny pracy ale na dzisiejszy dzień nic z tego nie wynika więc czeka mnie zgłoszenie do sądu pracy o sprostowanie protokołu. Twój przypadek to kolejne potwierdzenie tego iż behapowcy twardo stoją po stronie pracodawcy czy to jest rodzina czy też nie i starają się zatuszować wszystko coby miało postawić pracodawcę w złym świetle.Niestety taka rzeczywistość.ale jeżeli protokół jest na Twoją korzyść i wszystko poszło po Twojej myśli nie mścij się "kij ma dwa końce" pamiętaj! przyjdzie czas i na behapówkę z Twojej firmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi