glusio Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Witam wszystkich na forum i prosze o pomoc.Mianowicie chodzi o to ze 20 stycznia uległem wypadkowi w pracy zerwałem wiazadła lewego nadgarstka co automatycznie wyklucza mnie z dalszej pracy w moim zawodzie wykonywanym.Z powodu tego ,że biuro firmy w ktorej pracuje znajduje sie w innym miescie niz pracuje i codziennie dojeżdzamy do miejsca pracy, nie mialem mozliwosci zgłoszenia zaistnialego wypadku od razu.Dopiero po powrocie do swojego miasta po pracy na drugi dzien udałem sie do lekarza.Po wizycie u lekarza oswiadczyłem ,że stało mi się to w pracy , włozono mi reke w gips i dostałem zwolnienie na 11 dni,ze zwolnieniem udalem sie do firmy gdzie oddalem zwolnienie i zgłosiłem ,że stało mi sie to w pracy,ale kierownik sie zasmial i stwierdzil ze jak bym nie rozrabial to nic by mi nie było.Do dnia dzisiejszego nie otrzymalem protokolu powypadkowego i nie wiem co zrobic dalej ,gdyz dzisiaj t.j 01.02 2010 byłem u lekarza i dostałem nastepne 22 dni zwolnienia.Jak zawiozłem dzisiaj zwolnienie do zakładu,zapytałem pracodawcy dla czego do dnia dzisiejszego nie otrzymałem protokołu to ten był bardzo zdziwiony ,że ja to podaje jako wypadek przy pracy,i że dopiero po 2 tygodniach zgłaszam taki fakt.Zaistniały fakt ,że to stało sie w pracy zgłosiłem praktycznie od razu, ale moim zdaniem zostałem przysłowiowo olany.Prosze pomozcie co mam dalej robic. Przepraszam za błedy i czekam na jakąś podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Podobnie odpowiem Ci jak tutaj: http://www.odzyskaj.info/viewtopic.php?id=5590 Poszukaj, poczytaj inne porady - były juz takie (podobne sprawy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi