grzes2424 Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Witam, nie dawno miałem stłuczkę ( nie z mojej winy) poszedł ptraktycznie cały tył , mój samochód to fiat ciquecento 700 + gaz . dwa lata temu miałem dzwona z mojej winy, rozbiłem przód blacharz zrobił mi autko ale widać że miało dzwona po prostu mi to spaplał. Pytanie czy podczas oględzin muszę powiedzieć o tym rzeczoznawcy, bo wtedy bardzo obniży mi to cenę, a auto chodzi bez zarzutu. czy nie powinno go to interesować?. Z góry dzięki za odpowiedz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 jak bystry, to sam zauważy i obniży wartość pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Szkodowy Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Powiedzieć nie musisz, bo tak w zasadzie, to nawet nie musisz być przy oględzinach, ale wątpię, aby nawet kiepski rzeczoznawca nie zauważył, że auto było bite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2424 Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 dzięki za odpowiedz. raz byłem na oględzinach służbowego samochodu ( dostawczego) i uwierzcie mi że rzeczoznawcy nie mają pojęcia o swojej robocie. mi tylko chodziło o to czy muszę mu o tym powiedzieć, żebym potem nie miał problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 nic nie musisz. Natomiast niezgodzę się z generalizowaniem, w Twoim fachu też trafiają się amatorzy, niezależnie czym się zajmujesz, czy z tego wynika, że to co robisz jest g. warte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczymucha Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Przecież auto powyżej 3 lat nie traci na wartosci po wypadku.To jest stanowisko TU jak żadasz odszkodowania za powypadkowość auta.Traci tylko jak ma max 3lata.To co ich zasady dzialaja w jedna strone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wal Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 burczymucha wrote:Przecież auto powyżej 3 lat nie traci na wartosci po wypadku.To jest stanowisko TU jak żadasz odszkodowania za powypadkowość auta.Traci tylko jak ma max 3lata.To co ich zasady dzialaja w jedna strone?hehehehe dzwoni, tylko w którym kościele? Chyba nie do końca Pan wie, o czym Pan pisze.- Każdy samochód, w każdym wieku traci na wartości z powodu wypadku.- Jest ubezpieczenie (odrębne), gdzie z powodu utraty wartości handlowej pojazdu po wypadku należy się rekompensata. I w takim ubezpieczeniu jest ograniczenie wieku pojazdu podlegającego ochronie.- teoretycznie w odszkodowaniu z OC sprawcy "w przypadku, jeżeli w kolizji pojazd został uszkodzony a w następstwie tego doszło do utraty jego wartości handlowej, poszkodowany może wystąpić do ubezpieczyciela sprawcy szkody z roszczeniem z tego tytułu tzn. utraty wartości handlowej auta""Nie ma jednak żadnego przepisu, który uzależniałby otrzymanie odszkodowania z tytułu utraty wartości handlowej od wieku pojazdu. [...] to nie wiek pojazdu jest podstawową przesłanką do określenia tejże kwoty, a sam fakt istnienia utraty wartości pojazdu po wypadku, która niewątpliwie następuje w przypadku pierwszego uszkodzenia pojazdu."powyższe cytaty - ze strony Rzecznika UbezpieczonychPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi