jigga Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 Witam. Miałam kolizję samochodową w pracy ( przedstawicielka handlowa- wracałam od klienta), w której doznałam licznych stłuczeń i urazu kręgosłupa. Mam sporządzić protokół BHP, ale co dalej? Z racji tego, że jestem na L4 i mam dolegliwości ( bóle głowy, klatki piersiowej, pleców i szyji) nie mogę aktualnie jeździć samochodem, czy z tego tytułu należy mi się jakieś odszkodowanie , a jeśli tak to od kogo mogę je dostać? Dodatkowo w firmie jestem ubezpieczona w hestii. Dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
griszo Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 Zgłos wypadek pracodawcy- to on robi protokół powypadkowy nie TY, 100% płatny zasiłek chorobowy plus ewentualne odszkodowanie z ZUS po zakończeniu leczenia.Przejrzyj inne wątki tam masz wiele podpowiedziPozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
griszo Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 ...i pomoc i zarobić?!!!Nic sie nie należy dopóki nie będzie stwierdzony wypadek i odpowiedzialnośc .Nagabujesz Czarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
jigga Posted February 5, 2010 Author Share Posted February 5, 2010 Wiem, że protokół ma zrobić bhp'owiec u mnie w firmie. Chodzi mi o to czy po tym jak zdecyduje, że był to wypadek w pracy, ja mam podejmować dodatkowe czynności, jak się zoreintowałam to mogę ubiegać się o odszkodowanie z ZUS'u, będę miała płatne 100% L4, ale nie wiem czy z dodatkowego ubezpieczenia pracowniczego w hestii coś mi się należy. Auto nie miało AC a jako że ja byłam kierującą i mimo tego, że kolizję spowodowana była fatalnymi warunkami na drodze ( mam świdków) nic mi się nie należy z OC.Chciałabym odrazu podziękować za propozycję pomocy i podawanie tel., nie interesują mnie oferty pośredników, ja tylko chcę uzyskać porady, bo pierwszy raz mam taką sytuację i nie wiem jak mam się zachować i co mi się należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baja Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 Z ubezpieczenia pracowniczego w Hestii też się należy odszkodowanie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malagoska Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 jigga wszystko w swoim czasie spokojnie poczekaj na protokół niech uznają wypadek za wypadek w pracy po zakończonym leczeniu będziesz mogła ubiegać się wszędzie tam o odszkodowanie gdzie jesteś ubezpieczona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jigga Posted February 6, 2010 Author Share Posted February 6, 2010 a możliwym jest, że ubezpiecznie w hestii może nie obejmować tego typu wypadku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malagoska Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 może tak być ja miałam wypadek w prawdzie nie taki ale z zusu otrzymałam odszkodowanie ale z pzu to juz nie ,regulamin stanowił inaczej i nie było przeproś takze trzeba sprawdzić u ubezpieczyciela warunki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jigga Posted February 21, 2010 Author Share Posted February 21, 2010 Ktoś podpowiedział mi, że z NNW samochodu po zakończeniu leczenia także mogę ubiegać się o odszkodowanie. Czy to prawda i jakie kroku muszę podjąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now