Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

zerwanie więzadła w kolanie po wypadku w pracy odszkodowanie

Violetta77777
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pytanie. Otóż gdy sprawa byla w Sądzie pracy to przez ten okres świadczeie rehabilitacyjne dostawałam w wysokości 90-75%. Wyrok zapadł korzystnie, czyli uznano mi wypadek w pracy.Pytanie moje brzmi, czy mam wystapić z pismem do Zus-u o wypłacenie mi świadczenia w pelnej wysokości? Proszę o odpowiedź.

Witam! Co mam robić, otóż wyrok zapadł 29 kwietnia. Po 3 tygodniach został uprawomocniony. Jak do tej pory ja nie dostałam żadnej decyzji z Sądu. Nie wiem co mam robić. Do tego jeszcze dostalam decyzje z ZUS o odmowie mojemu zakladowi pracy wyplaty zasiłku chorobowego z ubezpieczenia wypadkowego za 182 dni. Nie wiem na co mogę sie powolać, aby napisać odwolanie od tej decyzji. Czekałam do tej pory na jakieś pismo z Sądu a tu nic. Zostalo mi tylko 3 dni na odwolanie. Pomóżcie:(

anetola76 wrote:
Witam! Co mam robić, otóż wyrok zapadł 29 kwietnia. Po 3 tygodniach został uprawomocniony. Jak do tej pory ja nie dostałam żadnej decyzji z Sądu. Nie wiem co mam robić. Do tego jeszcze dostalam decyzje z ZUS o odmowie mojemu zakladowi pracy wyplaty zasiłku chorobowego z ubezpieczenia wypadkowego za 182 dni. Nie wiem na co mogę sie powolać, aby napisać odwolanie od tej decyzji. Czekałam do tej pory na jakieś pismo z Sądu a tu nic. Zostalo mi tylko 3 dni na odwolanie. Pomóżcie:(
Dopiero tu zajrzałąm:( Dlaczego tak dlugo czekalas a nie upomnialas sie w Sądzie??
Napisz, jak sprawa wygląda na dzis.

Byłam w Sądzie i poprosiłam o wyrok sądowy na pismie. No i co sie okazało,że moj wyrok do dnia dzisiejszego nie jest prawomocny, gdyz ZUS wystapil o uzasadnienie wyroku na pismie i mają prawo po 14 dniach złozyc apelacje. Sędzina ktora prowadziła moja sprawe do dn 7.06 jest na urlopie i w sekretariacie kazali mi sie dowiadywac telefonicznie jak sprawa wyglada. od tamtej decyzji Zus 28.05.2010 złozylam odwołanie. Zmiesciłam sie w czasie. No ale przyszlo do mnie wczoraj pismo z zakładu pracy z prośbą o zwrot nadpłaty zasiłku chorobowego. Dzwoniłam do nich i tłumaczyłam na czym sprawa stoi, ale niestety muszę to wyjasnic osobiście o oni zadnego pisma z ZUS nie dostali,ze zostało złożone odwołanie. Brakuje mi już sił i słów. Pozdrawiam

anatola76 zus mnie wzywa do lwekarza orzecznika chyba chce nie uznac tego za wypadek gdyby tak było ze nie uzmna i bedom płacic 75proc jak sie mam odwołac pomóz mi bo sie schizuje ,jutro ide na 13 do zus

Pisz odwołanie od decyzji ZUS. Ale nie martw sie na zapas. no i napisz co Ci powiedzieli.

Ja zaś bylam dzisiaj w zakladzie pracy i niestety poki co mam zwrocic im nadplate chorobowego i czekac na wyjasnienie tej sprawy. Mam na zaplate 10 dni

PYTANIE DO anetola76.czy biegly sadowy wzywal cie na jakies badania,czy na podstawie zebranej dokumetacji wystawil opinie? i czy mialas jakies badania // rezonans magnetyczny//?PYTAM PONIEWAZ MAM PODOBNA SPRAWE KTORA SIE TOCZY W SADZIE,o uznanie zdazenia jako wypadek w pracy(wypadniecie dysku) i tez sad bedzie powolywal bieglego,narazie sad wystapil o dokumentacje leczenia szpitalnego.POZDRAWIAM.

Do Artur1. Zaklad pracy nie wystąpił o zwrot z odsetkami. Także poki co sama nadplata chorobowego. Muszę wziąsc pożyczkę aby ich splacić.Dla mnie to nasze państwo jest chore.

Do Chicago: U mnie lekarz biegly sądowy wydał opinie na podstawie dokumentacji medycznej, badań (rezonans magnetyczny) i leczenia szpitalnego ( jestem po operacji kręgosłupa). Nie martw się. Sąd Pracy jest przychylny dla pracownika. Bynajmniej tak mówią ;). ZYcze powodzenia i wytrwałości!

DO ANETOLA 76.DZIEKI !A CZY CZEBA BIEGLEMU SADOWEMU DOLACZYC PLYTKE Z REZONANSU??CZY WYSTARCZY MU OPIS R/M???JAK TO WYGLADALO U CIEBIE?? W MOIM PRZYPADKU WYGLADA TO NIE CIEKAWIE JA JUZ MAM TERMIN NA OPERACJE(24LIST)jak sie nie poddam operacji to grozi mi niedowlad kanczyn dolnych!!WOGOLE TO JAK SIE CZUJESZ PO OPERACJI???POZDRAWIAM I ZYCZE DOZO ZDROWIA.

DO CHICAGO: Wystarczy opis rezonansu. U mnie było tak,że rezonans nic nie pokazywał. Miałam operacje 22 marca tzw zwiadowcza. W czasie operacji wyszlo, co dokładnie było. utykałam na lewą nogę, chodzilam tylko o kulach. mialam 2 krwiaki na kręgosłupie i odbarczanie nerwów korzeniowych na dwóch poziomach. Jest teraz lepiej, normalnie chodzę tylko pozostało mi drętwienia mięśni. Też sie balam operacji,ale nie warto zwlekać. męczyłam sie prawie rok. Zycze powodzenia i zdrowia zycze

• 2 tygodnie później...
Ewania wrote:
Dopiero tu zajrzałąm:( Dlaczego tak dlugo czekalas a nie upomnialas sie w Sądzie??
Napisz, jak sprawa wygląda na dzis.
Witam! Dostalam dzisiaj pismo z Sądu Pracy. ZUS zlożyl apelacje do Sądu Okręgowego. Już nie mam sił. ja już tego nie wytrzymam psychicznie.Co mam robić? Na odwołanie mam 2 tygodnie. Proszę o pomoc:(

• 3 tygodnie później...
Witam mam pytanie co powinna moja mama zrobić jeżeli na wskutek środków chemicznych którymi myła maszyny w pracy dostała oparzeń rak ,nie ma żadnych bąbli wszystko wchłonęło się jej do środka .Była na pogotowiu otrzymała pierwsza pomoc dodam również że pracodawca jeszcze o niczym nie wie Ręce ma opuchnięte i bardzo ja bolą, wg lekarza na pogotowiu tak będzie bolało 3-4 dni .czy powinna zgłosić to u pracodawcy i co powinna dalej robić wspomnę tu ze boi się cokolwiek powiedzieć gdyż obawia się zwolnienia z pracy mimo ze ma już 59 lat chce jej jakoś pomoc bo jest mi jej strasznie szkoda ze tak ciężko pracuje Proszę o poradę gdyż do tej pory nie zetknęłam się z taka sytuacja.

anetola76 wrote:
Witam! Wczoraj dostałam odpowiedz na odwołanie od decyzji. Chodzi o to ze w ciągu 7 dni mam oświadczyć w piśmie procesowym czy przychylam sie do wniosku Zus o zawieszenie postępowania w sprawie do czasu prawomocnego rozstrzygnięcia sprawy dot zasiłku chorobowego.
Jak to pismo ma wygladac? prosze o pomoc, gdyz w niedziele wyjezdzam do sanatorium i nic nie bede mogla zrobic

• 3 lata później...
Skontaktuj się z Kancelarią Odszkodowawczą Cito Kraków. Pracuje tam grupa specjalistów, którzy udzielą Ci fachowej porady i krok po kroku pokierują jak dochodzić odszkodowania powypadkowego i za uszczerbek na zdrowiu. Specjaliści z kancelarii pomagają również w zakresie odszkodowań komunikacyjnych, powypadkowych samochodowych i typowo wypadków w pracy. Polecam !

• 2 miesiące temu...