ostoyyya Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 31 stycznia byłem na pogotowiu i oczywiście noga w gips od uda po kostkę. Rozpoznanie : Skręcenie kolana lewego, zwichnięcie rzepki w wywiadzieRobione było rtg i punkcja ( wyszło 25ml treść krwista ) op.gipsowy -> tutorDo 19 lutego mam nosić gips, później stabilizator. Ubezpieczenie mam ze studiów PZU ( Karta z nr polisy jest ) + signal iduna. Proszę mi powiedzieć jaka jest srednia odszkodowania za takie obrażenia. Zwolnienie mam na miesiąc. Zapomniałem dodać ze poślizgnąłem się na lodzie w miejscu publicznym i noga mi wypadła ze stawu ( poźniej sam ją musiałem włożyć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moni Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Bardzo duzo to sa juz dziesiatki tysiecy zbieraj wszystkie dokumenty potwierdzajace leczenie i rechabilitacje im wiecej tym lepiej dla ciebie i warto poczekac ja czekalam ok 3 lata i bylo warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Guest Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 SPOKOJNIE- NAJPIERW CZEBA MIEĆ DOKUMENTY POTWIERDZAJĄCE ZE STAŁO SIĘ TO W DANYM MIEJSCU,NAJLEPIEJ POTWIERDZONE PRZEZ POLICJE ALBO STRAŻ MIEJSKĄ ,POTEM ZNALEŻ ODPOWIEDZIALNEGO ZA UTRZYMANIE DANEGO MIJSCA WYPADKU .........I WTEDY MOZNA STAWIAĆ ROSZCZENIA. BEZPŁATNE PORADY PRAWNE-500135084 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Ciszewski Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 moni wrote:Bardzo duzo to sa juz dziesiatki tysiecy zbieraj wszystkie dokumenty potwierdzajace leczenie i rechabilitacje im wiecej tym lepiej dla ciebie i warto poczekac ja czekalam ok 3 lata i bylo wartoZ czego ten wniosek?Po pierwsze nie wynika tutaj, aby poszkodowany uległ jakiemukolwiek wypadkowi komunikacyjnemu. A jeżeli nie to zmienia to postać rzeczy.Jeśli będzie dochodzone roszczenie z polisy NNW czy też na życie - odszkodowanie będzie ustalone na podstawie treści umowy jak i załącznika wskazującego procent uszczerbku na zdrowiu za takie uszkodzenie ciała. A wszystko zależy tu od zakresu ubezpieczenia, sumy ubezpieczenia etc... I wcale nie musi to być kilkadziesiąt tysięcy złotych...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Kwoty zadośćuczynienia nie można podać na podstawie tak ogólnych informacji, a odszkodowanie równa się Twojej stracie. Aby uzyskać zadośćuczynienie i odszkodowanie trzeba ustalić kto jest właścicielem miejsca w którym sie poślizgnęłaś i udowodnić zaniedbanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fgh Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Skorzystaj z zusowskiej tabeli trwałego uszczerbku na zdrowiu. Znajdziesz tam wykaz urazów i odpowiednio, wskazany procentowo trwały uszczerbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi