carlo_s Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam, Tydzien temu uleglem wypadkowi. Jako ze auto w polowie rozbite, ja uderzylem glowa w czasie kolizji, krew sie polala, zostalem przebadany od razu na ostrym dyzurze - zrobiono tomografie komputerowa glowy, RTG pluc i odcinka szyjnego. Zadnych zmian zapalnych nie stwierdzono. Ja jako ze zle sie nadal czulem udalem sie do neurologa - ortopedy i dostaem 10 dni zwolnienia. Chodze w kolnierzu teraz mimo ze minelo juz 8dni. Czy mam jakies szanse na uzyskanie odszkodowania zdrowotnego ? Jak to wyglada i jakie kroki mam uczynic ?jestem z Wrocławia ale wypadek mial miejsce w Warszawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Oczywiście ma Pan prawo do:- zadośćuczynienia za krzywdę- odszkodowania z tytułu uszczerbku w dochodzie w zw. ze zwolnieniem lekarskim- odszkodowania z tytułu kosztów leczenia, przejazdów itp. Kwota nie będzie zbyt duża, ale zawsze warto powalczyć. Jeśli nie podjął Pan do tej pory żadnych działań zachęcam do kontaktu z naszą firmą, stopka poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi