jakie odszkodowanie
Założył fabianopulos, 18 czerwca 2008 · 412 wyświetleń
witaj, ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie zważywszy że lekarze orzecznicy z ZUS to prawdziwi specjaliści, ZUSu właśnie...
najlepiej skieruj pytanie do jakiegoś lekarza
jak to KRET Ci wystrzelił? jak to się stało, ciężko mi sobie to wyobrazić.
a Co na to pracodawca?
najlepiej bedzie jesli twoja żona rozpocznie starania o odszkodowanie za pomocą kancelarii specjalizującą się w odszkdowaniach, w pojedynke bedzie ciezko..
dobrze rozpoznajcie rynek odnosnie tych kancelarii, nie bierzcie pierwszej lepszej..
jesli zas chodzi o wysokosc odszkodowania to powinna byc to spora kwota jednak trudno ja obliczyc..
Kwota zadośćuczynienia nie powinna być mala, ale żeby ją ustalić w odpowiedniej wysokości trzeba ustalić szczegóły dotyczace medycznych następstw wypadku, obecnej funkci uszkodzonyc narządów itp.
Co do tego czy samemu czy z firmą, to wszystko zależy na kogo się trafi, jeśli jest to firma o słabym zapleczy medycznym i prawnym to radzę dać sobie spokój. Zachęcam na pewno do szukania firm, porównywania ofert i umów i dopytywania o każdy najdrobniejszy szczegół. Dobre firmy nie boją się takich klientów. Należy wystrzegać się agentów którzy w imieniu fimy obiecują konkretne sumy bez analizy dokumentów i wykonania jakiejkolwiek pracy (chcą tylko podpisać umowę, a co będzie później to już zmartwienie klienta).
Moja żona dwa tygodnie temu podpisała umowę z kancelarią radców prawnych którzy to podjeli się uzyskania stosownego odszkodowania od TU UNIQA za szkodę osobową z OC sprawcy wypadku (czyli mnie)
Dzisiaj dzwonili z tej kancelari że po wnikliwej analizie medycznej , chcą wystąpić o zadośćuczynienie od UNIQA w kwocie 400 tys. zł. oraz rentę 2000zł.
Będę informował na forum o postępach w tej sprawie.
Kancelaria ta pobiera 15 % od wywalczonej sumy odszkodowania
fabianopulos napisał(a):
W 2003r. zostałem za to skazany 1 rok w zawieszeniu.
to znaczy za co zostałeś skazany? Byłeś "pod wpływem"?
z art 177 $2 KK 1 rok w zawieszeniu na 3 lata
byłem trzeżwy
dzisiaj dostaliśmy bardzo dobre wiadomości z "naszej"kancelarji, ale po kolei
kancelaria ta domagała się od UNIQI
400 tys. zadośćuczynienia
180 tys.zwrot kosztów opieki i rehabilitacji
2000 renta
UNIQA zapłaciła dzisiaj dobrowolnie 150 tys.zadośćuczynienia i 30 tys. zwrot kosztów opieki,oczywiście od tych sum trzeba odjąć prowizje
UNIQA WYPŁACIŁA TE SUMY BEZ KOMISJI LEKARSKIEJ ,na podstawie licznej dokumentacji lekarskiej, szpitalnej.
Za tydzień mam spotkanie z szefem kancelari radców prawnych na której ma mi przedstawić co dalej zamierza zrobić w tej sprawie