slonecko310 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Witam, pisze bo mialam nieprzyjemne zdarzenie w sklepie. W jednym z duzych supermarketow stojac w kolejce spadł na mnie plastikowy sklepowy koszyk na zakupy i rozciął mi nos z obslugi sklepu nikt nie udzielil mi zadnej pomocy ani nawet nie spytal czy wszystko w porzadku!! nie zglosilam sie do lekarza;/ ani do kieriownika sklepu;/ bo nie znam sie na prawie;/ zastanawiam sie czy nalezy mi sie jakies odszkodowanie od sklepu czy cos w tym rodzaju i czy nie jest za pozno( minelo 2 dni) Z gory dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedyw Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 oczywiście że odszkodowanie powinnaś dostać! ale jak nie znajdziesz w porę dowodów i świadków to nic z tego, zachowałaś się niestety nieodpowiednio:/ zawsze pozostaw po sobie ślad na miejscu wypadku - świadków, dowody papierowe (spiesz jakieś oświadczenie z kierownikiem co się stało i kto winny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola76 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Witam, chcialabym prosic o pmoc w sprawie mojego 4 letniego syna.Bedac w szpitalu na oddziale dzieciecym dziecko bylo leczone na krtan w godzinach odwiedzin podczas mojej nieobecnosc na sali (dziecko przebywalo wowczas z mezem ) pani sprzataczka weszla na sale i umyla podloge a nastepnie kazala dziecku przejsc na lozko i dziecko stajac na mokrej podlodze upadlo i zlamalo obojczyk .pytanie moje jest takie czy moge wtstapic do szpitala o odszkodowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keri Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 monika.chmielewska3 wrote: DNIA 1.06.2009 WYSZŁAM PO ZAKUPY.WESZŁAM DO MAŁEGO SKLEPIKU .GDY WYCHODZIŁAM PADAŁ DESZCZ.WEJSCIE DO BUDKI BYŁO PO TRZECH SCHODKACH ,BYŁY ONE MOKRE NIE ZABEZPIECZONE ZADNĄ GUMĄ ANI WYCIERACZKĄ.W JEDNEJ CHWILI POŚLIZGNEŁA MI SIE NOGA ,POCZUŁAM STRASZNY BÓL JAKBY MI PĘKAŁO KOLANO.POLECIAŁAM DO TYŁU I UPADŁAM NA SCHODKI NIE MOGŁAM SIE RUSZYĆ.ZNAJOMY KTÓRY BYŁ ZE MNĄ NATYCHMIAST WEZWAŁ POGOTOWIE.PRZYJECHALI ZA OKOŁO PÓL GODZ.ZAWIEZLI MNIE NA POGOTOWIE.ZROBILI MI PRZESWIETLENIE.NA SZCZESCIE NIE BYŁO ZŁAMANIA,ALE NOGA NAPUCHŁA I ZROBIŁ SIE KRWIAK W KOLANIE BÓL NIESAMOWITY.LEKARZ STWIERDZIŁ ŻE MUSI MI WBIĆ IGŁE W KOLANO I USUNĄĆ KREW.(BARDZO BOLESNY ZABIEG).KAZAŁ PRZYJECHAC NA KONTROLE PO 2 DNIACH.BYŁAM ZNÓW OKAZAŁO SIE ZE KREW ZNÓW JEST I TRZEBA POWTÓRZYC ZABIEG(ZNÓW MĘCZARNIA).TERAZ MAM BYC W PONIEDZIAŁEK NA KONTROLI.JEST TROCHE LEPIEJ ALE BARDZO MNIE RWIE TE KOLANO LEDWO CHODZE.MAM PYTANIE??? CZY MOGE DOMAGAĆ SIE ODSZKODOWANIA ZA TEN WYPADEK? CO MAM ROBIĆ ?GDZIE SIE ZGŁOSIC?Z GÓRY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ.MONIKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 wydaje mi sie, ze jak najbardziej, zwlaszcza, ze dziecko beda w szpitalu jest pod jego opieka, a nie Twoja, Ty je tylko odwiedzasz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi